imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Timpul a trecut peste primul iPhone


Un scriitor de la Wall Street Journal a scos din sertar iPhone-ul 2G, care colecta acolo praful, și a testat din nou iconicul dispozitiv, la 10 ani de la lansarea sa. Deși este lent și nu se potrivește cu cerințele zilelor noastre, încă ne oferă câteva surprize.

Joanna Stern editorul Wall Street Journal a venit cu o idee simplă, dar uimitoare, pentru a sărbători aniversarea de 10 ani a iPhone-ului. Ea a luat iPhone-ul 7 pe care îl folosește în fiecare zi și l-a închis în siguranță, astfel încât să nu fie tentată să îl folosească o singură dată în timpul testului și apoi și-a scos iPhone-ul 2G din fundul unui sertar astfel încât să folosească doar acest dispozitiv timp de o săptămână. Această decizie a devenit puțin prea ambițioasă pentru a fi realizată, astfel încât săptămâna a fost redusă la 12 ore, dar chiar și în această perioadă scurtă de timp a avut parte de o mulțime de lecții.

Am reușit 12 ore – 12 ore întregi de frustrare și uimire totală […] Ce am învățat? În 2007, iPhone-ul a fost cu adevărat o minune tehnologică. Astăzi, este cu adevărat teribil. De fapt îngrozitor. Când am sunat-o pe mama, se auzea atât de înfundat încât mă întrebam dacă se afla în toaleta unui avion la 10000 de metri înălțime. (Nu era. Bună mamă!) Dar asta este cea mai bună parte a călătoriei cu 10 ani în urmă. Poți vedea în mod clar progresele tehnologiei pe care le luăm de bune acum.

După cum puteți vedea din acest scurt paragraf, experimentul, în mod evident, nu a fost distractiv. Primul iPhone putea folosi doar 2G-ul, care este atât de depășit astăzi încât autorul a trebuit să folosească o altă cartelă SIM de la un alt furnizor de servicii decât cel al ei, deoarece furnizorul său nu mai suportă 2G. Aplicațiile au fost, de asemenea, cu adevărat lente: încărcatul Twitter-ului a durat câteva minute și aproape că a terminat de mâncat până ce Maps-ul a încărcat rezultatele căutării pentru pizza.

Au mai lipsit și alte lucruri, după cum știți din primul capitol al seriei noastre despre Istoria iOS (sau poate din experiența personală). Nu avea cameră frontală, Siri, bliț, fără videoclipuri, muzică și fără aplicații ale celorlalți dezvoltatori. Ecranul este pixelat, culorile sunt fade.

Cu toate acestea, este uimitor faptul că un smartphone de 10 ani încă funcționează atât de bine, în pofida vîrstei sale considerabile, iar fotografiile pe care le puteți face cu camera sa foto sunt acceptabile (deși îți trebuie iluminare bună), că poți realiza apeluri telefonice, să trimiți mesaje, să iei notițe și să poți face alte acțiuni de bază ale vieții de zi cu zi. Asta ca să nu mai vorbim că designul încă stârnește pasiuni în inimile multora. Jobs și echipa lui au creat un produs genial, cu siguranță.

sursa: Wall Street Journal, 9to5mac

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.