imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Timing 2.0: Cum îți folosești Mac-ul?


Vești bune pentru freelanceri și pentru iubitorii de statistici! Iată o aplicație care îți poate înregistra automat toate activitățile și timpul pe care l-ai petrecut utilizând computerul. Nu a fost niciodată mai ușor ca freelancer să creezi facturi!

Când am descoperit Timing 2, am știut imediat că o vom folosi tot timpul. Și nu ne-a dezamăgit, Timing a înregistrat literalmente totul. A adunat informații atât de precis, încât cel mai entuziast lucrător al Oficiului Central de Statistică nu ar fi putut face lucrurile mai bine.

Situația de bază este foarte ușoară: vei lucra la multe proiecte diferite pe computerul tău, în special dacă ești freelancer și îți vei factura clienții pe baza timpului petrecut pentru un anumit proiect. Iar însumarea tuturor orelor de muncă petrecute cu o sarcină nu este o chestiune chiar atât de banală. Cine poate să-și amintească toate site-urile verificate, cine poate înregistra ora la care a început proiectul sau cine știe câte pauze ai folosit pentru a-ți verifica mesajele de pe Facebook?

Există multe aplicații diferite în App Store care urmăresc fluxul de lucru, dar majoritatea sunt doar un cronometru cu câteva funcții suplimentare pe care trebuie să le pornești și să le oprești și nici măcar nu le poți urmări cu exactitate. Timing 2 ar putea rezolva aceste probleme. După o scurtă calibrare, activitatea sa este complet automată și este mai mult decât precisă.

Fără a săpa adânc în detaliile tuturor setărilor posibile, iată în câteva cuvinte modul în care funcționează. După prima pornire, ajunge în bara de meniu superioară și începe să înregistreze toate acțiunile din fundal. Conform experiențelor noastre, este util să îl lași pe cont propriu câteva zile să-și facă treaba și să adune suficiente informații.

Când deschizi aplicația, în tab-ul Overview, vei vedea imediat mai multe statistici și diagrame. Acestea arată imediat, pentru perioada dată, cât timp ai petrecut folosind computerul, care au fost zilele cele mai active, cât de productiv ai fost, ce zi a fost cea mai eficientă, ce fel de activități suplimentare ai făcut și ce aplicații ai folosit și pentru cât timp. Totul împreună: chiar totul.

Dacă asta nu e suficient de detaliat pentru tine, atunci poți folosi tab-urile Review și Details, pentru a afla mai multe. Poți verifica timpul petrecut în navigarea pe diferite site-uri, urmărind seriale sau orice altă activitate efectuată folosind o anumită aplicație. Pot vedea clar că ai petrecut 1:49 minute compunând un e-mail. Această aplicație este un adevărat paradis pentru iubitorii de statistici.

Cu toate acestea, dacă vrei detalii și mai precise, va trebui să petreci puțin timp calibrând aplicația. Deși algoritmii funcționează inteligent, Timing 2 nu poate gestiona chiar fiecare aplicație. Dar cu câteva click-uri poți adăuga chiar și reguli destul de complicate ca opțiune suplimentară.

Probabil va dura ceva timp să te obișnuiești cu interfața din Timing 2, deoarece există multe opțiuni disponibile. Dar poți supraviețui cu ușurință perioadei de încercare cu ajutorul sugestiilor foarte detaliate care te ajută să înțelegi ce apare pe ecran.

După o calibrare exactă, ca freelancer, tot ce trebuie să faci este să creezi toate documentele despre activitatea ta. Tab-ul Report te va ajuta să realizezi acest lucru. Vei găsi acolo mai multe formate exportabile pentru munca efectuată în timpul unei zile, săptămâni sau luni. Dacă instalezi cea mai recentă actualizare, poți sincroniza activitatea efectuată pe diferite computere, ceea ce îți permite să urmărești mai bine activitatea desfășurată pe ambele dispozitive, la locul de muncă și la domiciliu.

Prețurile încep de la 29 de dolari, dar există diferite pachete care oferă și funcții mai avansate. Pentru achiziția ta vei primi 12 luni de actualizări gratuite. Deși prețul este potrivit pentru funcțiile sale, este într-adevăr recomandat să îți cumperi aplicația doar dacă ești freelancer și ai într-adevăr nevoie de ea.

În plus, ar putea fi util pentru cei care ar dori să vadă cât timp petrec în fața calculatorului. A fost foarte șocant să aflăm că, într-un program simplu de weekend, unii dintre noi petrec 5-6 ore navigând pe YouTube și asta fără să-și dea seama …

Poți descărca aplicația de pe site-ul dezvoltatorului și, desigur, există o opțiune pentru a o testa în mod gratuit.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.