imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook a vorbit despre soarta Mac mini-ului


Au trecut deja trei ani fără nici un fel de actualizare a produsului Apple cu preț bun și de o calitate excelentă. Nici un facelift, nu s-a întâmplat nimic. Fanii au început să devină curioși, dar un recent răspuns al lui Tim Cook le-ar putea oferi un pic de confort. Sau poate nu?

Conceptul de Mac mini este probabil unul dintre cele mai bune pe care Apple le-a creat vreodată. Un produs (oarecum) ieftin, care oferă o experiență Mac deplină cu un design minunat marca Apple. Este ieftin, deoarece pachetul nu are un mouse, tastatură sau monitor, pe acestea trebuie să le cumpărați separat. Acest lucru a fost însă unul pozitiv pentru unii utilizatori, aceștia putându-și achiziționa perifericele după bunul plac. Probabil că nu trebuie să mai spunem că a plăcut multor oameni, așa că toți se așteptau la o actualizare.

O actualizare care nu a vrut să apară în ultimii trei ani. În plus, Apple a lăsat și prețul la fel în ultimii trei ani (spre deosebire de Mac Pro) și cine dorește să plătească prețul integral pentru un hardware care a fost de actualitate în urmă cu trei ani. Cu toate acestea, conceptul este atât de bun încât un grup de fani încă mai speră că mai devreme sau mai târziu se va întâmpla ceva. Unul dintre fani, care a fost puțin mai curajos, l-a întrebat direct pe Tim Cook despre soarta Mac Mini-ului, iar acesta a fost destul de drăguț să-i răspundă la întrebare.

Mă bucur că vă place Mac mini-ul. Și nouă ne place. Clienții noștri l-au folosit în atât de multe moduri creative și interesante. Deși nu este timpul să dezvăluim detalii, planificăm ca Mac mini-ul să fie o parte importantă a viitoarei noastre linii de produse.

Putem înțelege acest lucru în mai multe moduri. Versiunea pesimistă este că Mac mini va rămâne pur și simplu în paleta de produse fără nici o actualizare, iar detaliile pe care încă nu le împărtășesc sunt că, de exemplu, îl vor face puțin mai ieftin. Versiunea optimistă este că lucrează la ceva despre care Tim Cook nu poate vorbi acum, dar la un moment dat Mac mini-ul va reveni în centrul atenției.

Credem totuși că versiunea optimistă pare mai realistă judecând pe baza acestui răspuns, și nu doar pentru că noi credem că un nou Mac mini ar fi minunat.

sursa: 9to5mac

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.