imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook a vorbit despre rolul educației și scandalul Facebook


După prezentarea de marți, liderul Apple și-a împărtășit opiniile personale pe marginea rolului jucat de educație, atingând apoi și tema privind scandalul Facebook despre datele personale.

Anul acesta, în lumea tehnologiei s-au întâmplat o mulțime de lucruri interesante. Între timp, Facebook se află în plin scandal, iar Apple a susținut o prezentare despre noile sale dispozitive și servicii educaționale. Tim Cook s-a alăturat celor care au comentat aceste evenimente. El a participat la un interviu cu MSNBC și Recode în care a vorbit despre ambele subiecte.

Chestiunile legate de confidențialitate sunt pe placul celor de la Apple, de vreme ce una dintre principalele lor preocupări are legătură directă cu securitatea și confidențialitatea. Despre cazul Cambridge Analytica, Cook a afirmat că ce mai importantă întrebare pentru Apple este dacă Facebook poate satisface reglementările din App Store.

El a mai adăugat că Apple și-a supravegheat întotdeauna bazele de date care stocau informațiile utilizatorilor pentru că „de asta se poate abuza împotriva democrației pe care o avem. Aceasta poate fi abuzată, de asemenea, și de agențiile de publicitate.” Cook a mai afirmat că, deși el însuși nu este cel mai mare fan al disciplinei riguroase, Facebook se află acum într-o situație în care e posibil ca acest tip de disciplină să se impună ca necesară.

Iar când a fost întrebat ce ar face el dacă s-ar afla, în prezent, în locul lui Mark Zuckerberg, a răspuns așa:

Eu nu m-aș afla într-o astfel de situație.

Celălalt subiect important pentru Apple este educația. Desigur, Apple înțelege care e cheia dezvoltării în acest domeniu. Proiectul a pornit cu doar câțiva pași mărunți, precum introducerea aplicației Swift Playgrounds pe iPad, alături de o serie de roboți programabili. Asta a permis studenților să creeze coduri reale pentru programe pe o interfață vizuală. De asemenea, programul Today at Apple – lansat în urmă cu aproape un an – oferă, în magazinele Apple, cursuri gratuite pentru studenți și profesori deopotrivă.

De asemenea, s-a dovedit că Swift este limbajul de programare cu cea mai rapidă rată de creștere și că în App Store există 200.000 de aplicații dedicate secțiunii Educație. Potrivit lui Cook, scopul principal este acela de ajuta copiii să programeze și să dezvolte abilitățile de bază pentru a reuși să studieze pe întreaga durată a vieții.

Ne dorim copii capabili să creeze, nu doar care să consume.

Potrivit lui Cook, oamenii petrec foarte mult timp gândindu-se la scopul principal al vieții lor. Dacă ar avea posibilitatea să discute cu sinele lui din copilărie, și-ar spune propriei persoane că bucuria se află în călătorie. „Găsește-ți scopul, găsește-ți scopul, găsește-ți scopul… adevărul este că avem cu toții același scop… să slujim omenirea.”

El a mai adăugat că adevărata provocare a educației sunt profesorii. Mulți înțeleg greșit situația. Profesorii au propriile lor valori unice, care nu ar trebui înlocuite de computere. Adevărata provocare e aceea de a le consolida creativitatea prin intermediul acestor cursuri.

Sursa: Cult of Mac, The Verge, 9to5Mac

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.