imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook spune că planul UK de a slăbi criptarea datelor va face rău oamenilor buni


Apple este de ceva vreme un suporter foarte vocal al intimității și securității datelor utilizatorilor. Chiar de curând, într-o investigație a poliției din SUA, Apple a răspuns cererii acestora de a decripta niște comunicații iMessage spunându-le că nu poate realiza acest lucru, întrucât metodele de criptare folosite nu le permit să facă asta. Apoi administrația Obama a lăsat să se înțeleagă că nu va crea legislație care să oblige companiile să introducă “backdoors”. O problemă pe care Cook a discutat-o direct cu Obama a fost faptul că odată introduse aceste “backdoors” în SUA și China ar putea cere același tip de acces de la Apple.

Despre acest tip de legislație este vorba acum în UK, dar Cook a fost destul de clar în acestă privință susținând că o bună criptare a datelor este benefică pentru toată lumea. “Pentru a proteja utilizatorii oricărui dispozitiv trebuie să criptezi” a declarat Cook pentru The Telegraph. “Poți să te uiți de jur împrejur pentru a vedea câte atacuri asupra datelor au loc. Aceste lucruri se petrec din ce în ce mai des. Nu au cum să rezulte doar breșe ale intimității ci și ale securității datelor. Credem cu putere în criptarea end to end și în lipsa “backdoors”.” Apoi a adăugat că breșele de securitate au avut deja costuri mari, afectând averea, sănătatea mentală și sănătatea oamenilor.
Tim-Cook-BoxWorks-4-1024x576
Legea propusă săptămâna trecută în parlamentul britanic de ministrul afacerilor interne din această țară, Theresa May, adresează mai multe subiecte legate de “supravegherea digitală”. Dacă legea va fi adoptată, acesta va înlesni metodele de supraveghere în masă, obligând furnizorii de servici de internet să păstreze datele utilizatorilor pentru 12 luni și să oblige companiile să decripteze orice comunicație dacă poliția le cere acest lucru.

Tim Cook s-a referit direct la această lege spunând că în eventualitatea în care aceasta va fi adoptată, ea va avea consecințe grave atât pentru securitatea cât și pentru intimitatea datelor utilizatorilor. Cook a declarat într-un interviu pentru The Daily Telegraph că proiectul de lege pare prost gândit. “Dacă oprești sau slăbești metodele de criptare, oamenii cărora le vei face cel mai mult rău nu vor fi cei care vor să facă lucruri rele. Ci celor buni. Cei din cealaltă categorie știu ce să facă” a mai declarat el.

sursa: The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.