imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook prevestește sfârșitul PC-urilor și indică posibilitatea existenței unui produs medical


Într-un interviu pentru The Telegraph Tim Cook a declarat că nu este posibil ca Apple Watch-ul să devină dispozitiv medical omologat întrucât procedurile de omologare la Food and Drug Administration (FDA) ar dura foarte mult și ar “încetini ritmul inovației la Apple”.

Tot el a precizat însă, că nu este exclus să facă altceva care să parcurgă tot lanțul de proceduri și acreditări pentru a fi omologat de către FDA. Nu a precizat despre ce anume este vorba, dar a mai spus că “v-ați putea imagina alte lucruri legate de el (Apple Watch) – poate o aplicație, poate altceva”. Este necesar ca un produs să parcurgă pașii necesari pentru omologare de către FDA doar dacă este utilizat pentru a diagnostica sau trata un produs. Asta înseamnă că la orice s-ar fi referit Tim Cook, este vorba despre un produs care face mai mult decât să monitorizeze activitatea zilnică și ritmul cardiac, ceea ce face deja Apple Watch-ul.

A mai fost discutată și lansarea iPad Pro. În acest context Cook a punctat faptul că s-au schimbat foarte puține într-un birou. Oamenii încă folosesc laptopuri, sau desktopuri mai ales în cadrul corporațiilor. Asta spre deosebire de lumea consumatorilor unde telefoanele și tabletele au modificat comportamentul consumatorilor, în birouri PC-urile au rămas regi.

“Cred că dacă te uiți la un PC acum, de ce ai mai cumpăra un PC acum? Nu, serios, de ce ai mai cumpăra?” se întreba retoric Tim Cook. Apoi a continuat “Da, iPad Pro-ul va înlocui laptopul sau desktopul multor, multor oameni. Vor începe să-l folosească pentru ca apoi să observe că nu mai au nevoie de nimic altceva în afara telefoanelor lor.” În timpul discuției tot el a mai punctat două alte piețe pentru noile iPad-uri cu ecran de 12,9 inchi. Prima ar fi cea a graficienilor, designerilor, într-un cuvânt a creativilor “dacă faci o schiță, este incredibil … nu vei mai vrea să folosești carnetul de schițe din nou”.

Apple
Apple

Cea de-a doua este muzica și consumatorii de muzică. Difuzoarele și întreg sistemul de sunet este atât de puternic încât iPad-ul pare că îți pulsează în mână atunci când rulezi un video.

sursa: The Telegraph, The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.