imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Tim Cook pe scena evenimentului Keynote.

Tim Cook e de părere că gama de prețuri e excelentă


Într-un interviu recent, CEO-ul Apple a comentat pe tema prețurilor cu care au fost lansate noile modele de iPhone. Potrivit lui Tim Cook, acestea sunt accesibile tuturor. Mhmmm…

Nikkei a reușit să obțină un scurt interviu cu Tim Cook după evenimentul Keynote de sâmbătă. Desigur, printre subiectele discutate s-a numărat și gama de prețuri pentru noile modele. Potrivit CEO-ului companiei Apple, prețurile de lansare sunt excelente, pentru că sunt „accesibile tuturor”.

„Vrem să ca iPhone-ul să fie accesibil tuturor”, a afirmat Cook în interviul realizat de Nikkei. „Înțelegem că există o gamă foarte variată de opțiuni dintre care clienții pot alege și că mai există o gamă la fel de variată de prețuri pe care oamenii sunt dispuși să le plătească.”

De exemplu, pentru cei care s-au bucurat de funcțiile oferite de iPhone X, dar care doreau un display mai mare, acum există iPhone Xs Max. Desigur, asta presupune un preț mai ridicat. Cei care au sume mai mici de investit, pot opta în continuare pentru iPhone 7 din stocul disponibil. Sau pot alege dintre modelele ceva mai scumpe de Phone 8 etc.

O abordare mai inclusivă din partea lui Tim Cook

„Întotdeauna ne-am gândit că… dacă oferi un grad suficient de mare de inovație și un plus semnificativ de valoare, va exista întotdeauna un segment de populație care va fi dispus să plătească pentru asta,” a afirmat Tim Cook. „Pentru noi, acest segment e alcătuit dintr-un număr suficient de mare de oameni. Asta ne permite să desfășurăm un business rezonabil pe termen lung”.

Cu toate astea, principalul motiv pentru care prețurile iPhone-urilor par destul de înspăimântătoare e ceva mai complex. Avem de a face cu o combinație dintre valoarea TVA-ului, rata conversiei valutare și un salariu mediu mult mai scăzut în comparație cu cel din Statele Unite. De fapt, Apple a calculat marja de preț cu o foarte mare precizie. Asta pentru a oferi utilizatorilor o gamă variată de prețuri care să se potrivească situației financiare a cât mai multor persoane.

Sursa: MacRumors

Află mai multe: Noile iPhone 2018 – primele impresii (Video) | Detalii despre noul iPhone XR

Vezi oferta de produse iStyle!

Black Friday MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.