imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook nu doar vorbeste despre asta, lui chiar îi place cea mai nouă caracteristică iOS 11


CEO-ul Apple s-a exprimat de multe ori și în multe forme despre multiplele posibilități pe care realitatea augmentată le oferă, și nu după mult timp Apple a început să se gândească la această tehnologie ca platformă. Odată cu lansarea ARKit și mai târziu cu debutul iOS 11, mixarea imaginilor generate și celor reale a devenit disponibilă pentru toți. Tim Cook îndrăgește jocurile și aplicațiile AR.

A apărut o conversație pe Reddit, unde un doctorand de la Universitatea din Oxford a detaliat cât de pasionat a vorbit CEO-ul Apple, despre realitatea augmentată în timpul vizitei sale la universitate. V-ați gândi că liderul unei astfel de companii enorme nu vede cu adevărat aspectul tehnic al dezvoltărilor din cadrul companiei, dincolo de punctul de vedere al unui om de afaceri de succes. Cu toate acestea, după cum se dovedește, nu este deloc așa.

Utilizatorul Reddit a vorbit despre modul în care au creat un scurt demo pentru vizita lui Tim Cook, pentru a-i arăta la ce lucrează în prezent la universitate. Demo-ul a ajuns să fie o discuție profesională de 15 minute și CEO-ul Apple s-a dovedit a fi surprinzător de informat despre acest subiect. Nu este nicio surpriză, el fiind cel care a făcut numeroase declarații în care susținea că realitatea augmentată este mai mult decât o jucărie pentru Apple, este o tehnologie pe care compania se bazează; în plus, el a numit-o o idee la fel de mare ca și smartphone-ul însuși.

Am fost incredibil de surprins de cunoștințele lui Tim cu privire la acest subiect. Mă așteptam să primesc întrebări la nivel general cu privire la ceea ce făceam, dar Tim a cerut detalii despre totul, cum ar fi modul în care camera de adâncime utilizată funcționează.

Deocamdată însă, realitatea augmentată în forma sa actuală nu arată ca o tehnologie indispensabilă. În același timp, o mulțime de aplicații utile au fost lansate în App Store într-un timp foarte scurt, dar există și câteva exemple amuzante. S-ar putea să aveți același sentiment ca atunci a fost lansat App Store-ul: a început încet dar apoi a prins viteză ajungând acum să conțină milioane de aplicații. Pe măsură ce aplicațiile au ajuns să determine dezvoltarea iPhone-ului, realitatea augmentată ar putea aduce ceva complet nou în discuție.

sursa: Cult of Mac

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.