imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook, absent de pe lista celor mai bine plătiți 200 de CEO


Deși Apple este compania cu cea mai mare capitalizare bursieră din lume, atunci când vorbim despre salariile de la nivelul conducerii, Tim Cook este absent de pe lista celor mai bine plătiți 200 de directori executivi din SUA. Potrivit unui studiu realizat de publicația New York Times, compensația medie între directorii de top a scăzut în 2015 cu 15%, ajungând la 19,3 milioane de dolari (în cazul companiilor care realizează cel puțin 1 miliard de dolari în venituri anuale).

Tim Cook s-a putut mândri în trecut cu sume mult mai mari decât cea menționată, însă anul acesta nu a reușit să ajungă pe listă.

Interesant de observat este faptul că studiul a descoperit că, pentru prima oară din 2011, niciun CEO nu a fost plătit cu mai mult de 100 de milioane de dolari. Cel mai mare salariu de pe lista este al lui Dara Khosrowshahi de la Expedia, cu 94,6 milioane de dolari în 2015. Leslie Moonves de la CBS s-a clasat pe locul 2, chiar dacă acesta a câștigat cu 40 de milioane de dolari mai puțin decât primul de pe listă.

Lista celor mai bine plătiți CEO - sursa: The New York Times
Lista celor mai bine plătiți CEO – sursa: The New York Times

În ciuda faptului că anul acesta nu a reușit să ajungă pe listă, Tim Cook a fost plătit mai mult decât satisfăcător de când este CEO Apple. În 2012, a fost cel mai bine plătit director executiv din țară, cu 94 de milioane de dolari câștigați încă din primul an.

Chiar dacă Cook nu mai este remunerat la fel de bine în fiecare an, el reușește să conducă sondajele referitoare la executivii de top și să se plaseze de fiecare dată pe lista celor 100 de la Times.

Cultofmac precizează faptul că studiul s-a concentrat doar pe salariile celor ce dețin funcția de CEO și că, în cazul în care ar fi adăugat și alți executivi, Apple nu ar fi lipsit de pe listă.

Angela Ahrendts a fost plătită, în primul său an la Apple, cu 73 de milioane de dolari, iar Eddy Cue, Jeff Williams și Phil Schiller au avut ani în care au câștigat peste 20 de milioane de dolari.

sursa: NewYorkTimes, CultOfMac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.