imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Sigla Facebook.

Ți-au fost furate datele personale din Facebook?


La ultimul incident de securitate înregistrat de Facebook s-au furat datele personale de la 30 de milioane de utilizatori. În prezent, compania a deschis un site web, unde utilizatorii pot verifica dacă au fost afectați de scurgerea de informații.

Luna trecută, Facbook a suferit de o scurgere de informații destul de inconvenientă. (Acesta e motivul pentru care a trebuit să te autentifici din nou pe toate dispozitivele.) Ideea e că, din câte se pare, un grup de hackeri au reușit să obțină acces la datele unui număr de 30 de milioane de utilizatori. Și există o posibilitate ca și tu să te numeri printre ei.

Săptămâna trecută, Facebook a deschis un site web, special pentru această problemă. Aici, oricine poate verifica dacă a fost afectat sau nu.

Iată ce trebuie să faci pentru a afla dacă ai fost afectat de atacul asupra serverelor Facebook:

  • Vizitează site-ul
  • Autentifică-te, în caz că nu ai făcut asta până acum
  • Dă scroll până la secțiunea marcată cu albastru: „Is my Facebook account impacted by this security issue?” (E afectat contul meu de această problemă de securitate?).

În caz că ești suficient de norocos și nu ai fost afectat, vei fi întâmpinat de următorul mesaj de sistem, în limba engleză:

Our investigation is still ongoing, but based on what we’ve learned so far, the attackers did not gain access to information associated with your Facebook account.

Iată și traducerea: Investigația noastră e în desfășurare, însă datele pe care le avem până acum sugerează că atacatorii nu au avut acces la informații asociate cu acest cont de Facebook.

Vulnerabilitățile erau ascunse în secțiunea „View As”, cu ajutorul căreia puteai verifica modul în care profilul era afișat către alți utilizatori.

În mod ironic, motivul pentru care s-a luat decizia ca proiectul Google+ să fie întrerupt a fost destul de similar. În acest caz au fost afectați jumătate de milion de utilizatori.

Sursa: 9to5Mac

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.