imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

The Sims Mobile – Să ne jucăm de-a viața


Dezvoltatorii Sims au observat că jocurile neperformante pentru telefon sunt de domeniul trecutului, iar, în 2018, un joc ca Sims trebuie să ofere o experiență de joc bună și pentru utilizatorii de smartphone. Să vedem cum arată acum jocul. 

Trebuie să mărturisesc că am pierdut legătura cu seria Sims cu ceva timp în urmă. Dar este un joc pe care chiar și cei care nu se mai joacă îl cunosc. După Sims 2 și 3, EA  au ajuns la concluzia că trebuie să adapteze jocul disponibil la acel moment doar pentru PC și consolă, și pentru dispozitivele mobile.

La început, EA nu au procedat tocmai corect și au oferit o experiență de joc completă. Toată lumea a îndrăgit jocurile Sims pentru că acordau utilizatorului șansa de a lua decizii proprii: să își crească personajele, să formeze și să distrugă relații sociale. Puteam să aranjăm mobilierul și puteam să cumpărăm diferite haine, animale de companie, sau mașini hibrid.

După Sims Freeplay,  The Sims Mobile  este acum disponibil pentru întreaga lume și oferă o experiență completă și pe dispozitivele mobile. Este jocul pe care îl așteptam cu toții după Sims 2 și are designul din Sims 3. Acum ne putem plimba prin oraș, putem merge la bibliotecă sau la piscină, putem să vizităm spații comunitare și lacul din apropiere, dacă vrem să ducem un personaj la pescuit.

În Sims 3, dacă intrai în mașină, te puteai teleporta între locații. În versiunea pentru mobil te poți duce la muncă, poți să te distrezi, poți să inviți vecinii la tine la o mică petrecere și în plus ai câteva funcții noi împrumutate din Sims 4. Trebuie să câștigi puncte pentru experiență, să îți îndeplinești obiectivele “achievements” pentru a putea apoi să ajungi în locuri noi și să îți schimbi mobila cu una mai bună.

Jocul are mult conținut și nu am avut nicio clipă senzația că dezvoltatorii ar fi ales calea cea mai ușoară. Singura schimbare majoră este faptul că descărcarea Sims Mobile este gratuită. La început nu mi-a venit să cred. Un joc EA gratuit, care conține doar plata în aplicație?

Dacă ai suficient de multă răbdare poți cumpăra singur SimCash ceea ce îți va permite să îți dezvolți personajele mai rapid. Deși EA iubesc microtranzacțiile, aceste opțiuni par mai degrabă un mod de a trișa. Nu există DLC încă, dar sperăm că următoarea versiune pentru iPhone va avea și acest element.

Recomandăm Sims Mobile tuturor celor care au încercat jocurile din seria Sims. Este gratuit și nu te va dezamăgi. Încearcă-l pe iPhone și iPad.

Descarcă The Sims Mobile din App Store – iPhone, iPad – gratuit, conține opțiuni de plată in-app.

MacMini npi
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.