imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Test Beoplay H9 – un WOW cu majuscule


Am avut încă un produs fantastic B&O PLAY la noi, care ne-a fascinat cu o calitatea uimitoare a materialului și a sunetului, precum și cu durabilitatea sa. Niște căști de lux armonizate perfect cu filozofia pe care o reprezintă Apple în termeni de computere.

Nu este prima dată când sub-brandul B&O Play al renumitei companii daneze de lux Bang & Olufsen, sub-brand care vizează o audiență mai largă, scoate pe piață căști de o excelentă calitate. H9 este de înțeles că urmează tradițiile H8 nu numai cu numele, dar și prin faptul că anularea activă a zgomotului, inovativa interfață pentru utilizator, sensibilă la atingere, și tehnologia Bluetooth au debutat cu H8. Cu toate acestea, în acest test nu vom compara căștile cu niciun alt model de căști B&O PLAY.

Exteriorul

Noii proprietari pot lua acasă o cutie albă destul de mare, care are pe partea frontală o fotografie șic despre stilul de viață, ceva obișnuit pentru B&O PLAY. Odată ce ridici capacul, vei fi imediat față în față cu căștile, care în cazul nostru sunt negre. Sub căști se găsesc accesoriile, aranjate cu dibăcie în cutii negre, la fel de luxoase ca și căștile. Primim o husă catifelată, moale și netedă pentru transport, un adaptor pentru zbor, un cablu jack-jack, și documentele obișnuite. Husa este atât de moale încât este posibil să realizați că o mângâiați din când în când.

Dimensiunea căștilor este complet normală: este aproape aceeași dimensiune ca majoritatea căștilor over-ear care se găsesc pe piață astăzi. H9 continuă mai degrabă tradiția H6 și H7 în acest aspect, decât linia H8, care are un design ce urmărește conturul urechii. Ce tip de design apreciați mai mult este ceva subiectiv, deși căștile over-ear tind să fie un pic mai confortabil de purtat. Vă puteți aștepta să vedeți aceleași materiale premium pe care B&O PLAY obișnuiește să le folosească la aceste căști: aluminiu lustruit și eloxat; piele moale de miel; piele toval autentică; textile; spumă cu memorie adaptivă. Nici că ne puteam dori ceva mai bun. Când iei căștile acestea în mână, simți imediat calitatea. Este un produs elegant dar în continuare masiv, care este chiar ușor în ciuda dimensiunii sale.

Designul poate vă este familiar de la modelele anterioare. Discurile sunt conectate la o articulație universală de metal care poate garanta o întoarcere de aproximativ 90°. Acest lucru este perfect pentru a face posibil că tu să pui căștile jos normal pe suprafețe plate, ca de exemplu pe birou. Metalul de fixare ajunge la banda din jurul capului, a cărei parte de jos este textilă și aspră la atingere, iar partea de sus este din piele toval. Au folosit un material textil atât de bun pentru partea de jos, încât nici nu se pune problema că s-ar putea toci vreodată, iar pielea este piele – rezistentă, capătă patină în timp, etc.

Au scris care parte este care cu litere atât de mari înăuntrul părților over-ear ale căștilor, încât cu siguranță nimeni nu le poate încurca. Exteriorul acestor părți este de asemenea din aluminiu, și pe mijlocul amândurora logo-ul B&O PLAY este reprezentat pentru a etala cu mândrie munca danezilor. Partea dreaptă este diferențiată de cea stângă printr-un cerc lustruit mai mic: sistemul de control prin atingere a fost plasat aici; despre el vom vorbi în detaliu mai departe în acest articol. Diferitele butoane de control sunt sub acest panou touch: butonul de pornire și oprire, care este un comutator cu trei poziții. Poți cupla dispozitivul comutând pe cea de-a treia poziție – succesul acestei operațiuni este indicat de un LED care poate străluci în multe culori diferite. Partea stângă nu este nici ea lipsită de comutatoare, bateria înlocuibilă fiind poziționată aici.

Calitatea sunetului, Utilizare

Înainte să începi să folosești produsul, ar putea fi bine să arunci o privire prin manualul de utilizare inclus în cutie, doar ca să știi ce poate face receptivul disc de aluminiu sensibil la atingere de pe partea dreaptă a dispozitivului. Practic poți face totul cu acest disc ca o rotiță, cu care poți selecta: dacă mângâi ușor, poți mări sau micșora volumul, poți opri sau porni muzica printr-o bătaie ușoară, și poți primi și apeluri. Poți deconecta sau respinge un apel printr-o apăsare lungă, schimba melodiile „glisând” în față sau în spate, și poți de asemenea să redirecționezi apelul. „Glisând” în sus sau în jos oprești sau pornești anularea activă a zgomotului.

Aceste funcții merg destul de bine în mod normal, dar dacă nu vezi unde atingi, poți cu ușurință să oprești accidental muzica, chiar dacă tot ce voiai să faci era să te joci un pic cu volumul. Aceste mici erori pot deveni atât de enervante, încât după un timp te poți găsi în situația de a folosi aplicația de telefon pentru a utiliza aceste funcții. Deoarece B&O PLAY are și o aplicație, care de asemenea arată destul de elegant. Opțiunea noastră favorită a acestei aplicații este egalizatorul, în care patru cercuri concentrice marchează cele mai importante aspecte ale tipurilor de sunet (cald – ușor, bubuitor – calm). În funcție de partea în care tragi cercul alb din mijloc, poți seta fiecare aspect și cât de puternic să fie. Aceasta este o soluție extraordinară care poate fi înțeleasă chiar și de către un nespecialist. Poți găsi sonoritatea care se potrivește nevoilor tale destul de rapid, fără a fi nevoie să te joci cu slide-urile benzilor de frecvență.

04_beoplay_h9_test

Nu este niciun secret, căștile țintesc să fie potrivite atât pentru situații de călătorii, cât și de birou. În consecință, au un design închis, ceea ce înseamnă că doar partea care privește urechea este deschisă, nu „ventilează” la spate. În practică, această înseamnă că muzica nu va scăpa prea mult atunci când o asculți, și nici zgomotele din exterior nu te vor distrage. Inconvenientul acestei soluții este că vibrația membranei este un pic mai joasă, ceea ce face gama de sunete un pic mai îngustă. Însă acest lucru nu este bun sau rău, design-ul deschis are nevoie de tehnologii de producție mai complicate și este bun pentru utilizarea acasă, iar design-ul închis este bun pentru călătorii și birou, după cum am menționat.

În afară de design, anularea activă a zgomotului hibrid ajută de asemenea la eliminarea zgomotelor exterioare, care funcționează prin două microfoane în acest caz. Acestea pot produce niște efecte destul de uimitoare, care pot fi evidente dacă oprești această funcție când ești în metrou. Brusc este atât de mult zgomot care te atacă din toate părțile, încât te vei întreba cum ai reușit să supraviețuiești în felul acesta până acum.

Nu mai este nevoie să spunem că muzica este mult mai plăcută în acest fel, dar fiți atenți, puteți fi cu ușurință loviți de o mașină dacă nu sunteți atenți. Este grozav faptul că nu este nevoie să faci compromisuri în termeni de sunet când pornești soluția B&O PLAY, din moment ce anularea zgomotului nu interferează deloc. Singurul minus este că atunci când o folosești afară, toate mișcările aerului pot fi auzite foarte tare (probabil din cauza design-ului căștilor), ceea ce este un pic contraproductiv.

Însă toate acestea merg perfect înăuntru și este posibil să folosiți căștile doar pentru anularea activă a zgomotului în sine. Doar imaginați-vă ce experiență minunată ar fi să stai liniștit într-o bibliotecă și să nu auzi când cineva își trage scaunul în loc să îl ridice. Modul în care am putea descrie cel mai bine acest lucru este ca și cum ai merge printr-un videoclip: elementele vizuale și muzica sunt separate.

Nu există cuvinte rele de spus cu privire la confort. Pernele pentru ureche făcute din spumă cu memorie și îmbrăcate în piele moale de miel fac astfel încât să nu fie deloc inconfortabil să porți aceste căști pentru mai multe ore pe zi. Nu îți comprimă urechile și nu te fac să înjuri: este pur și simplu bine. Iar cu privire la baterie, avem una de 770mAh care poate susține un timp de redare de 14 ore în teorie, cu anularea zgomotului pornită de asemenea. Nu este cel mai bun timp de pe piață, dar este perfect de ajuns pentru o zi întreagă de ascultat muzică. Dacă vrei mai mult de atât, poți cumpăra și niște baterii de rezervă, pe care le poți folosi cu ușurință când rămâi fără.

Să vorbim despre calitatea sunetului. Danezii se pare că au descoperit cel mai bun teren de mijloc cu H9, între a te bucura de muzică și acuratețea ei. Deși căștile de studio sunt excelente, e greu să fii atent la orice altceva când le ai pe urechi, astfel încât nu sunt atât de grozave la locul de muncă. Un bass profund se potrivește unui antrenament intensiv, dar în orice altă situație ar putea fi destul de neplăcut. H9 ar putea să rămână precis și detaliat, în timp ce este și plăcut de utilizat. Să venim cu un exemplu inspirat din filme: căștile de studio sunt filme de Tarkovsky, căștile Beats cu bass greu sunt Transformers 4, apoi căștile Beoplay H9 sunt Interstellar. Se poate să fie niște clișeuri hollywoodiene, dar este foarte bine spus.

Spre marea noastră mirare, H9 și-a atins ținta cu tehnologia wireless și nu am putut auzi diferențele dintre rularea pe cablu și pe Bluetooth (din moment ce ne putem bucura de prima prin cablul jack-jack). Ca să fim sinceri, nu prea am crezut într-un sunet wireless care să fie și plăcut muzical de asemenea, dar acum trebuie să ne cerem scuze acelora care au spus înainte că acest lucru va fi bun. H9 a dovedit că este într-adevăr posibil – însă ca să se întâmple, au trebuit să creeze o asemenea calitate ca cea creată de B&O PLAY.

Verdictul

Prețul este ridicat, nu vom minți. Cu toate acestea, dacă iei în considerare faptul că îți vei rezolva problema căștilor pentru o viață datorită elementelor substituibile, ai putea să vezi această etichetă de preț într-o lumină diferită. Când cablurile se uzează – le înlocuiești. Apoi pernele pentru urechi sunt prea uzate – le-ai înlocuit. Când bateria își pierde capacitatea de a stoca energie – o înlocuiești. Acesta este un plus care va merita investiția inițială mai mare.

[08_beoplay_h9_test.jpg]

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.