imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Test Beoplay E8 – sunetul perfect


Am avut ocazia să testam primele căști fără fir de la B & O PLAY și nu am fost dezamăgiți. Am căutat răspunsuri la câteva întrebări în testul nostru: cum se comportă aceste căști în viața de zi cu zi și cum stau în comparație cu concurența.

Am scris recent despre povestea companiei Bang & Olufsen și acum continuăm cu soluția B & O PLAY de căști fără fir numită Beoplay E8. În afară de acestea, există și alte produse, AirPods fiind produsul care ne vine în minte cel mai rapid, care se înscriu în noua tendință de portabilitate și dimensiuni compacte.

Avem o selecție destul de bună de produse și le putem compara cu ușurință pentru a vedea unde se află fiecare în raport cu celelalte. AirPod-urile sunt deja disponibile pe piață  de ceva vreme, așa că, în unele privințe, E8 se află în dezavantaj, folosim deja tehnologia de ceva vreme și a dispărut deja factorul wow. Avem deja așteptări destul de mari. Să vedem dacă E8 reușește să facă față cu bine acestor așteptări.

Exteriorul

Ambalajul nu mai este o surpriză prea mare, mai ales pentru cei care au văzut deja o cutie Beoplay. Frumoase, sofisticate, incitante, dispozitivul și accesoriile sunt așezate frumos. Mai întâi vedem carcasa de protecție și de încărcare și apoi căștile.

Acestea au o formă de pătrat cu marginile rotunjite: designul vă poate aminti de H5, numai că acestea sunt fără fir. Căștile sunt destul de ușoare, ceea ce, din păcate, se datorează utilizării predominante a plasticului, spre deosebire de alte produse Beoplay. Evident, este de înțeles că metalul și pielea nu sunt cele mai înțelepte alegeri pentru acest gen de produse și cu siguranță acest lucru nu este un plus.

Același lucru este valabil și pentru carcasă. Teoretic, este din piele, și este probabil adevărat, doar că se simte ca și cum ar fi tot plastic, ceea ce nu este chiar perfect. Nu ne înțelegeți greșit, tot ansamblul și materialele sunt bune, doar că pur și simplu suntem obișnuiți cu mult mai bine din partea celor de la B & O PLAY.

Utilizarea

Această mică dezamăgire va fi uitată imediat ce veți începe să utilizați dispozitivul. Odată ce ați trecut prin procesul tradițional de conectare (care va fi neplăcut pentru toți cei care deja utilizați dispozitive cu chip-ul W1), avantajele vor începe să apară foarte repede.

Controlul este unul dintre cele mai mari avantaje după părerea noastră. Puteți folosi ambele căști, suprafața care răspunde la atingere este ușor de găsit (este marcată cu un inel de aluminiu în exterior pe ambele căști) și are opțiuni incredibil de intuitive care acoperă toate nevoile. Dacă apăsați și țineți apăsat pe casca dreaptă, crește volumul; dacă faceți același lucru pe cea stângă va scade volumul. Puteți sări peste o melodie, folosind casca dreaptă săriți înainte, folosind-o pe cea stângă săriți înapoi. Și am putea continua tot așa. Ideea este că, odată ce începi să asculți muzica, poți să faci totul folosind căștile, ceea ce este foarte confortabil.

Celălalt lucru grozav despre E8 este cât de bine sună. Are un plus de profunzime a sunetului și basului, în comparație cu alte produse B & O PLAY, dar cu siguranță nu este exagerat. Avem, de asemenea, prietena noastră de încredere, aplicația Beoplay, cu ajutorul căreia puteți personaliza acustica după propriul gust. Un alt lucru care ajută foarte mult experiența audio oferită de aceste căști este anularea pasivă a zgomotului, care elimină toți factorii enervanți, nu ne-a lipsit niciodată versiunea activă.

Punctul forte poate fi și cea mai mare slăbiciune – se spune și este adevărat și pentru E8. Deoarece anularea zgomotului funcționează atât de bine, din când în când trebuie să ne reconectăm cumva la lumea exterioară, dar ideal ar fi să nu trebuiască să scoatem căștile în mod constant din urechi. pentru asta a fost creat modul Transparency: transferă sunetul extern în urechile noastre printr-un microfon extern. Totuși soluția nu este perfectă.

Nu este neplăcută, dar nu ne-a convins că ar trebui să o folosim în mod constant. Deși putem selecta trei niveluri de “transparență” în aplicație, indiferent de opțiunea aleasă, rezultatul final va fi o experiență cu ecou și incomodă. Durata de viață a bateriei este una de medie, puteți asculta muzică la un volum moderat timp de 4 ore cu o singură încărcare, iar carcasa care funcționează și ca încărcător poate încărca complet căștile de două ori înainte de a fi nevoie de o nouă încărcare.

Verdict

Beoplay E8 este un produs foarte bun. Sună minunat, designul este unic, iar controlul este ideal. Pe de altă parte, trebuie avut în vedere faptul că nu este întotdeauna foarte prudent să le folosiți, căci modul transparență necesită un reglaj fin, și că materialele nu ne dau senzația cu care ne-au obișnuit cei de la B & O PLAY.

În comparație cu AirPods, putem spune că E8 este pentru cei cărora le place unicitatea, sunetul bun și controlul intuitiv. Cu toate acestea, AirPod-urile sunt uimitoare mai ales mulțumită chipul W1 și este greu de concurat cu ele. Dispozitivul Apple s-a dovedit a fi mai bun și în ceea ce privește durata de viață a bateriei, distanța de conectare și împerecherea.

Deși ați putea crede că E8 este un AirPod Pro cu un design mai plăcut, mai multe funcții și sunet mai bun, acest lucru nu este adevărat. Ambele sunt produse excelente și este greu de spus care dintre ele este mai bun. Toată lumea are așteptări diferite așa că trebuie să luați personal decizia de cumpărare în ceea ce privește aceste produse. Cel mai bine este să mergeți și să testați Beoplay E8 în magazinele iSTYLE pentru a vă convinge singuri.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.