imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Test BeatsX : Beats aproape de perfecțiune


Am avut BeatsX, ultima piesă lipsă din lista căștilor cu cipuri W1 introduse în septembrie anul trecut, în cele din urmă în posesia noastră pentru o perioadă de testare. Acest produs este destul de simpatic și nu doar pentru prețul său.

Există patru produse din paleta căștilor cu cip W1 și dintre acelea am testat două, AirPod-urile și Powerbeats3. Paleta de produse cuprinde toate tipurile de utilizări: de exemplu, avem o pereche de căști premium Solo 3 sau o pereche de căști sport Powerbeats3. În testul de astăzi ne vom uita la ce face BeatsX. Acestea sunt o pereche basic de căști fără fir pe care le poți utiliza confortabil în aproape orice fel de situații, fie că e vorba de o călătorie sau pur și simplu de birou.

Exteriorul

Chiar dacă BeatsX este cel mai ieftin produs din toate produsele cu cip W1 și chiar dintre toate dispozitivele fără fir Beats, acest lucru nu se simte deloc când vine vorba de ambalaj. Când cumperi produsul primești o cutie albă cu un design curat și cu plastic transparent pe partea din față prin care se poate vedea perechea de căști dorită. Există un citat profund pe partea laterală care este cam inexplicabil – „oamenii nu aud toată muzica“ -, iar pe partea din spate există o listă cu cele mai importante funcții.

Sub căști se află toate accesoriile, frumos aliniate într-o bucată de carton negru. Primești alte trei perechi de protecții de cauciuc pentru auriculare pe lângă cele două care se află deja pe căști și două perechi de wingtips cu fixare sigură, de aceeași mărime, care oferă mai multă stabilitate căștilor. Această ultimă opțiune este un mare plus: în primul rând pentru că nu îmbrățișează urechea din exterior, ci se agață de ureche din interior; iar în al doilea rând pentru că sunt ușor de scos așa că dacă nu mai ai nevoie de ele le poți scaote ușor și nu vor mai face căștile să arate mai mari.

Pe partea din spate a cartonului găsești un cablu de încărcare USB – Lightning care are o lungime de aproximativ 15 centimetri și același tip de carcasă ca cea de la Powerbeats3, deși aceasta pare un pic mai mică ca dimensiuni, așa că se potrivește perfect buzunarului. Această soluție de păstrare a dispozitivului este minunată: cauciucul este foarte moale, se simte foarte plăcut la atingere. Pe lângă toate acestea, ai manualele obișnuite și garanția, precum și un autocolant Beats.

În ceea ce privește calitatea materialului, am spune că BeatsX este mai degrabă un dispozitiv sport decât unul premium. Banda din jurul gâtului este făcută din același cauciuc ca și carcasa și este cu siguranță un punct în plus. Grosimea este potrivită, nu oferă senzația de mâncărime și nu se simte inconfortabil, nici măcar atunci când îți atinge pielea. De asemenea, nu trebuie să fii atent cu ea, deoarece designul semirigid face posibil să o îndoi în orice mod. Poți să o înghesui în carcasă, va păstra mereu aceeași formă în jurul gâtului.

La baza acesteia sunt două piese din plastic în formă de controlere media, unul în fiecare parte. Butonul on / off și un semnal de stare cu LED a fost plasat pe partea stângă, în timp ce încărcarea se face pe partea dreaptă. Dacă ar trebui să facem o presupunere, ambele au o baterie, deoarece BeatsX este capabil de un uimitor timp de redare de 8 ore. Aceste piese de plastic servesc, de asemenea, scopului de a menține dispozitivul ușor pe gât, încât să nu sară la fiecare pas pe care îl faci. S-ar putea să nu te deranjeze deloc sau ar putea fi extrem de enervant: depinde de preferințele personale.

Acesta se conectează la două cabluri plate și subțiri, care duc la căști. Designul plat nu se simte deloc justificat aici, este mai enervant decât orice. Se va răsuci atunci când pui căștile în urechi. De asemenea, nu pare a fi rezistent pe termen lung, deoarece este destul de subțire – un design mai rotund ar fi fost mai elegant. Dispozitivul de control media este plasat pe cablu drept, ceea ce este foarte convenabil. Butoanele sunt ușor de găsit, ușor accesibile și cunosc, de la Siri, toate funcțiile obișnuite pentru gestionarea apelurilor telefonice. În teorie, căștile sunt de asemenea compatibile cu dispozitivele Android, deși nu am putut testa acest lucru.

Capetele căștilor auriculare sunt destul de mici; ele nu sunt la fel de mari ca cele ale Powerbeats3. Design-ul este puțin înclinat, astfel încât să se potrivească perfect pe urechi. Adevăratul lucru în plus este perechea de magneți plasată în partea din spate a căștilor, astfel încât atunci când nu utilizezi căștile, le poți împerechea. Este un caz tipic de „de ce nu m-am gândit la asta înainte“: este minunat că nu se încurcă peste tot capetele atunci când nu le ai în urechi și arată mai mult ca un colier. Poate părea un lucru mic, dar este cu siguranță o soluție excelentă.

Căștile pe care le-am avut au fost negre, dar sunt disponibile și în culorile albastru, gri și alb.

Calitatea sunetului, Utilizare

Cipul Apple W1 asigură o conexiune bună, stabilă, și oferă o acoperire destul de largă. Am discutat despre avantajele acestui cip de multe ori, așa că nu intrăm în detalii, dar este pur și simplu uimitor de fiecare dată când testăm un produs cu acest cip, cât de uimitoare este soluția de fapt, și nu doar datorită împerecherii. Este pur și simplu uimitor că muzica poate rula la aceeași calitate, indiferent unde te afli în casă și se descurcă foarte bine și în spațiile mai mari. Imaginează-ți că vizitezi o bibliotecă cu ziduri groase de cărămidă și cauți prin cărți cățărat pe o scară la două camere distanță de dispozitiv – în tot acest timp muzica se aude exact la fel ca și cum ai sta chiar lângă telefon. E magic.

Nu există ceva rău de spus despre viața bateriei. BeatsX poate reda muzică timp de 8 ore, ceea ce pare corect. Nu este nicio problemă dacă se descarcă, deoarece poți încărca dispozitivul cu energie pentru două ore în doar cinci minute datorită tehnologiei Fast Fuel, ceea ce înseamnă că se poate încărca complet în 45 de minute. Probabil că nu vei avea nevoie de mai mult de atât pentru o utilizare normală zilnică.

Nu te aștepta la o mare schimbarea în ceea ce privește calitatea sunetului: BeatsX oferă exact ceea ce te-ai aștepta de la un produs Beats. Cu cât testăm mai multe astfel de produse, cu atât mai mult ne dăm seama că nu există nicio diferență reală între cele mai ieftine și produsele premium în ceea ce privește calitatea sunetului, la fel cum nu există nicio diferență între versiunile cu fir și cele fără fir. Sunt perfect adecvate pentru călătorii sau sport, dar nu îți oferă cea mai bună calitate a sunetului. Acesta este un produs adorabil, cu bas puternic și înaltele redate slab, pe care vei auzi perfect hiturile zilei sau postul de radio Beats1, probabil că nu vei asculta o selecție de compoziții de Bach folosind aceste căști.

Verdict

La sfârșitul acestui test putem spune că acesta este cel mai bun produs Beats în termeni de raport preț / calitate. Dacă wireless este mai important pentru tine decât calitatea sunetului, atunci cu siguranță trebuie să le testezi. BeatsX este Beats aproape perfect. Are o baterie mare, este relativ ieftin, este mic și foarte confortabil. Motivul pentru care căștile sunt „aproape“ perfecte se datorează faptului că nu sunt tocmai bune pentru sport chiar dacă aripile de cauciuc sunt incluse și asta din cauza faptului că BeatsX nu sunt sweat-proof. Aceasta este o problemă destul de mare, având în vedere că acesta este domeniul în care designul fără fir poate fi un avantaj imens.

Cu această caracteristică lipsă, BeatsX devine concurentul AirPod-urilor. Așa că, dacă este important pentru tine să ai un fel de cablu de conectare între căști, sau pur și simplu diferența mică de preț dintre AirPod-uri și BeatsX contează, atunci ia în considerare achiziționarea căștilor BeatsX. Probabil acest lucru este acum cea mai bună alegere dintre toate produsele entry-level ale brandului.

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.