imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Telecomanda fizica Apple TV

Telecomanda Apple TV poate fi înlocuită de iPhone sau iPad


Când totul e pregătit pentru o seară liniștită în compania televizorului și a serialului preferat, dar nu poți găsi telecomanda originală de la Apple TV, nu te impacienta. Poți utiliza orice dispozitiv iOS pentru a controla Apple TV-ul. E foarte simplu să faci configurarea, iar acest mic truc te poate scoate de multe ori din încurcătură!

În prezent, sunt disponibile două modele de Apple TV: o versiune clasică HD și noul model 4K. Ambele utilizează tvOS, un sistem de operare bazat în proporție de 95% pe iOS. Acesta e motivul pentru care poți rula aplicații pe Apple TV și poți controla dispozitivul cu iPhone-ul sau alt dispozitiv iOS.

Dacă utilizezi Apple TV de ceva timp, știi că telecomanda dispozitivului e destul de alunecoasă și suficient de mică pentru a putea fi pierdută prin canapea. Data viitoare când mai dispare, poți utiliza liniștit iPhone-ul sau iPad-ul, până o găsești. Trebuie doar să folosești soluția nativă din Control Center sau să descarci una dintre cele două aplicații oficiale Apple. Însă primul lucru pe care îl ai de făcut e să conectezi iPhone-ul sau iPad-ul la Apple TV.

Conectează iPhone-ul la Apple TV

Conectarea se face destul de simplu:

  1. Pe Apple TV, deschide Settings > Remotes and Devices > Remote App and Devices.
  2. Deblochează iPhone-ul sau orice alt dispozitiv iOS și ține-l aproape de Apple TV.
  3. Când primești notificarea de la Apple TV, selectează Pair.
  4. Pe iPhone, introdu codul PIN afișat de Apple TV, pentru a autoriza conectarea.
  5. Când vezi semnul de bifat, dispozitivele sunt conectate.

Astfel poți conecta cât de multe dispozitive dorești. Ca să fie mai comod, noi recomandăm conectarea tuturor dispozitivelor iOS din casă. Dacă întâmpini probleme în procesul de conectare, ține minte că Apple TV și dispozitivele iOS pot comunica doar dacă sunt conectate la aceeași rețea. Așadar, verifică statusul rețelei pe ambele dispozitive. De asemenea, asigură-te că ambele dispozitive rulează ultima versiune disponibilă a sistemelor de operare.

Cum utilizezi telecomanda virtuală

Nu ai nevoie de vreo aplicație specială. Trebuie doar să rulezi ultima versiune de iOS și să adaugi shortcut-ul Remote în Control Center. Iată ce trebuie să faci:

  1. Deschide Settings > Control Center > Customize Controls pe iPhone.
  2. Dă scroll până la More Controls adaugă Apple TV Remote în lista de shortcut-uri.
  3. Acum poți să ieși din Settings și să intri în Control Center dând swipe în jos din colțul ecranului (pentru iPhone X sau modele mai noi) sau swipe în sus din partea de jos a ecranului pentru modelele iPhone 8 și modelele mai vechi.
  4. Selectează butonul Apple TV pentru a deschide meniul de control.

Acum poți utiliza iPhone-ul pentru a controla Apple TV dând swipe în meniul principal de navigare. Opțiunile de control sunt aceleași ca pe telecomanda originală. Atâta doar că versiunea software nu are controlul de volum. Motivul e că iPad-ul sau iPhone-ul nu au emițător de infraroșu, pentru a putea comunica direct cu televizorul.

De asemenea, se pot utiliza și cele două aplicații oficiale Apple pentru telecomandă: iTunes Remote și Apple TV Remote. Ambele funcționează în același fel: după ce deschizi aplicația aleasă, aștepți să apară lista cu dispozitivele disponibile. Selectează dispozitivul Apple TV, apoi introdu codul pin afișat pe televizor. Aceste aplicații funcționează ireproșabil, dar soluția nativă din Control Center e mult mai elegantă și mai convenabilă – o poți accesa direct din ecranul blocat și nu trebuie să descarci nimic.

Cum scrii pe Apple TV de pe tastatura iPhone-ului

După ce conectezi cu succes dispozitivele, poți accesa telecomanda din Control Center pentru a putea scrie. Tastatura va apărea automat pe ecran atunci când selectezi câmpul de text. Dacă vrei să ascunzi tastatura, apasă pur și simplu în zona de navigare. Utilizând un iPhone sau un iPad pentru a scrie pe Apple TV, îți va fi mult mai ușor să efectuezi căutări în App Store sau alte servicii. Dacă utilizezi un manager de parole, poți chiar da paste parolelor în câmpul de text al tastaturii pe iPhone.

iPhone-ul pe post de telecomanda

Extra Tip: Nu uita să încarci telecomanda Apple TV originală din când în când. Ca orice altă telecomandă, aceasta are o baterie ce necesită încărcare. Încarcă telecomanda timp de o oră în fiecare săptămână, pentru a evita problemele create de descărcare.

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.