imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Te face cu adevărat cool folosirea unui iPhone?


Probabil că nu trebuie să prezentăm această teorie nimănui: utilizatorii de iPhone sunt extrem de populari, sunt cool și, fără îndoială, au o viață bună. Este adevărat acest lucru? În acest articol vom încerca să căutăm relații de cauză-efect în legătură cu motivul pentru care această imagine a apărut în mintea oamenilor și care este de fapt, adevărul.

Cultul iPhone

Apple a creat un întreg cult în jurul produsului până acum, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu iPod-ul înainte. În 2007 a lansat în întreaga lume un „virus” care a afectat sute de milioane de utilizatori până în prezent, iar numărul lor este în continuă creștere. iPhone-ul are o anumită atmosferă magică în jurul lui, la fel ca orice produs Apple. Acesta este un sentiment inexplicabil care face ca toată lumea să-și dorească cea mai recentă versiune, indiferent de ce spune eticheta de preț. Chiar avem nevoie de cea mai recentă tehnologie atât de mult? Există într-adevăr atât de mulți oameni care pot să cheltuiască o mulțime de bani? În orice caz, contează atât de mult pe ce fel de telefon cheltuiești sute de dolari?

Ei bine, cercetarea dovedește că toate aceste întrebări au un răspuns pozitiv. Telefonul Apple este deosebit de popular în segmentul de afaceri și în rândul adolescenților. Folosindu-l aproape în fiecare zi, acest telefon scump funcționează în primul rând ca accesoriu, pe lângă faptul că este un simbol al statutului. Face parte din imaginea noastră, imaginea de ansamblu pe care o avem despre noi, pe care oamenii o judecă. Un mic logo al mărului care apare aici și acolo poate face o diferență foarte mare: unii oameni cred că utilizatorii de iPhone ajung să urce pe scara socială și vor deveni mai cool datorită telefonului. Alți oameni cred că achiziționarea unui iPhone este o pierdere de bani și un gest snob – există telefoane care știu mai mult pentru mai puțini bani.

Un studiu realizat în 2016 de Piper Jaffray sugerează că tinerii sunt mult mai dedicați Apple decât oricând. Numărul de utilizatori iPhone din rândul adolescenților a crescut de la 48% la 61% în 2014. Acesta este dublu față de datele din 2012. Ceea ce este și mai important este faptul că 61% consideră că următorul telefon pe care îl vor primi va fi tot un iPhone. Nu ești expert, ci cool dacă cumperi un iPhone, iar majorității oamenilor nu le pasă de detalii tehnice, designul înseamnă totul. Apple chiar face dispozitive frumoase, deși unii oameni consideră designul actual un pic plictisitor.

De ce popularitatea extremă?

Este adevărat că sistemul de operare Android oferă mai multă libertate și posibilități pentru utilizatorii săi decât sistemul închis Apple creat pentru iPhone, deși nu toată lumea are nevoie de toată această libertate. Majorității oamenilor nu le pasă de numărul de nuclee pe care le are procesorul sau ce fel de aparat foto este încorporat în telefon, deoarece numerele nu înseamnă nimic pentru ei. Dacă proiectăm acest lucru și în alte aspecte ale vieții noastre, nici nu gândim în numere în altă parte, deoarece există și alți factori care pot înlocui acest lucru. Oamenii nu sunt experți, iar Apple vorbește cu ei într-un limbaj pe care toată lumea îl poate înțelege. QHD, afișare 4K? Nu vorbim despre asta. Ecranul retina, Touch ID, accesoriile Magic și toate acestea nu sunt tehnologii, ci chiar magie. Apple încearcă să transmită acest mesaj și încearcă din greu să nu-l prezinte ca sci-fi, ci ca o extensie a vieții noastre.

În plus, iOS este platforma numărul unu pentru care dezvoltatorii consideră că merită cel mai mult să programeze. Nu sunt multe situații în care un joc este lansat pe Android înainte de a fi lansat pe iOS; de obicei se întâmplă invers. Să nu uităm că sistemul de operare în sine este mai prietenos: iOS este cel mai ușor de utilizat, iar Apple primește cea mai înaltă notă pentru UX. iPhone-ul oferă o experiență complexă pentru utilizatori care nu a putut fi copiată până în prezent. S-ar fi crezut că Windows Phone era cea mai logică și mai ușoară platformă, dar cei care au făcut-o ar putea să recunoască că au greșit.

Puterea accesoriilor este enormă. Apple oferă un număr incredibil de carcase și huse printre care oricine poate găsi ceea ce caută. În plus, milioane de companii fac carcase pentru iPhone. Aceștia sunt factorii care fac ca ceva să se simtă ca fiind personal. iPhone-ul pe care ne-ar plăcea să îl folosim devine mai personal și unic. Acesta este modul în care ne regăsim brusc achiziționând mai multe produse Apple. S-ar putea să deschizi ușa dulapului într-o zi și să te sperii atunci când vezi o serie de cutii iconice, albe în dulap. Când vei adera la acest sentiment, nu te vei mai putea opri, pur și simplu vei dori să te înconjori cu produse Apple care practic te leagă de iPhone. Dacă ai un Mac, un iPad, Apple Watch și / sau Apple TV, ești terminat – toate aceste dispozitive necesită iPhone.

Atunci când cumperi primul produs Apple, acela e începutul fără sfârșit. Creează un fel de dependență.

Lansarea iPhone-ului

Toată lumea a văzut videoclipuri pe Internet cu nebunia cauzată de iPhone și oameni care stau la cozi lungi. Există astfel de exemple peste tot în lume. Reportajele făcute în timpul lansării iPhone-urilor 5 și 5s devin reprezentative – oamenii care stăteau la coadă vorbeau exact despre ceea ce este cunoscut în aceste zile: iPhone-ul este cool. Nu există niciun argument, ai nevoie de el, este linia de bază pe care trebuie să o atingi. Dacă nu, atunci vei rămâne mereu un nimeni mediocru. Ai un iPhone? Yey, atunci trebuie să fii bogat. Ai un dispozitiv „de neatins” pe care alții îl pot doar visa. Ei nu vor putea niciodată să ajungă la nivelul tău.

Dacă ai un iPhone, ai bani.

Faptul că există oameni care gândesc așa este regretabil. Nimeni nu poate considera serios acest lucru ca fiind realitate, mai ales în aceste zile, când nu există nimic extraordinar în privința deținerii unor telefoane scumpe. Toată lumea are pur și simplu nevoie de un telefon și pentru calitate trebuie să plătești, fie că e vorba de Apple sau orice alt smartphone de brand. Nu te înșela, iPhone-ul este un simbol al zilelor noastre, dar astăzi devine din ce în ce mai mult un obiect obișnuit, nu un lucru care nu poate fi obținut. Dacă vrei să cumperi unul, poți cumpăra un iPhone într-un fel sau altul. Ne îndoim că motivația ar fi să nu mai fim rușinați de faptul că nu avem un iPhone.

Scoți un Nokia sau un iPhone din buzunar și apoi ești cool. Dacă considerăm a fii cool o țintă de atins, iPhone-ul reușește asta, iar tu devii cool cu el… dar dacă îl dai unei persoane fără adăpost, acea persoană nu va deveni cool…

„Experții timpului nostru” spun că iPhone-ul nu face magia singur, ai nevoie și de garnitura potrivită. O persoană săracă nu va deveni altceva cu un iPhone în mână. Cu toate acestea, atunci când încerci să-ți faci o prietenă, cumpărarea unui iPhone este o opțiune extraordinară, în culoarea aurie, desigur. Deși nu înțelegem cu adevărat cum se pot baza relațiile umane pe un iPhone, totuși, dacă reușești să-ți faci o prietenă cu un iPhone, atunci Steve Jobs a fost cu adevărat un geniu. Din acel moment, el are, fără îndoială, un efect asupra vieții oamenilor, deși nu suntem siguri că mulți știu cine este Steve Jobs. Acesta nu este un comentariu despre oameni, ci mai degrabă despre întregul fenomen în sine.

“Fetelor chiar le place foarte mult. Acum că am un telefon auriu, vreau și o prietenă.”

„Este un secret bine-știut că telefonul cu logo-ul Apple este foarte cool printre ​​adolescenți.”

Efectul „Sper că iPhone 8 va fi costisitor”

Suntem acum la partea favorită a tuturor, efectul „sper că iPhone 8 va fi scump”. În fiecare an există oameni care spun că speră că iPhone-ul următor va fi mai scump, astfel încât doar câțiva oameni să-l poată cumpăra. Este foarte frustrant să vezi aceste comentarii, dar ele există întotdeauna. Nu te gândi că vânzările iPhone vor scădea rapid doar pentru că Apple ar crește puțin prețul. Asta pur și simplu nu are sens. Mai ales dacă Apple lansează trei telefoane în septembrie, pentru că dacă vrei să-l cumperi, vei putea. Nu avem nicio îndoială că mulți oameni vor dori să cumpere noile telefoane.

Acesta este cel mai bun și este ceea ce doresc oamenii.

Apple fabrică cele mai bune telefoane din lume de mulți ani și nu putem contrazice satisfacția din jurul companiei. O bună strategie de marketing răspândește asta pentru a ne convinge în fiecare an că trebuie să înlocuim vechiul iPhone cu unul nou. Nu pentru că suntem snobi, ci pentru că cumpărarea noului model ne face fericiți, și așa este. Nu există o concluzie reală care ar putea fi trasă cu privire la acest subiect – videoclipurile vorbesc de la sine – singurul lucru pe care am dori să-l menționăm este că privirea dincolo de trivialități ar face un bine tuturor. Este inutil să acorzi atenție unor astfel de lucruri fără sens, indiferent dacă iPhone-ul este cool sau nu. Fiecare utilizează ce vrea. Avem o selecție atât de largă pentru telefoanele din categorii superioare pe care le putem alege după placul inimii acum. Abia așteptăm să vedem produsele Apple din acest an și – poate surprinzător – sperăm că prețurile nu vor crește prea mult.

Videoclipuri: 01 video: iJustine, 02 video: person dropping his brand new iPhone to the ground, 03 video: iPhone line on Regent Street, London

sursa: Piper Jaffray

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.