imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Am sunat la Apple Support și WOW!


Apple a reușit să rezolve prin telefon, într-un minut, o problemă care apăruse pe contul meu. Iată câteva dintre experiențele mele cu Apple Support.

 Toată lumea detestă să contacteze departamentul de suport tehnic prin telefon: este un proces lent, enervant și de cele mai multe ori discuți cu o persoană care nu înțelege prea bine care este problema. Încă am coșmaruri cu Nokia Care pe care aș putea să le rezum într-o singură propoziție: Mulțumim pentru achiziție, de acum încolo nu ne pasă DELOC de tine! Din cauza acestor experiențe negative, nu mă gândeam că se poate și altfel. Dar Apple a fost diferit.

În decursul anilor, nu am avut probleme cu dispozitivele mele Apple a căror rezolvare să nu o pot găsi printr-o scurtă căutare pe Internet. Din aceste căutări a rezultat și conținutul secțiunii Tips în care pur și simplu ne împărtășim experiențele cu alți utilizatori. Dar această problemă a mea cu iMessage m-a deranjat câteva luni. Am ajuns într-un punct în care aplicația nu mai funcționa nici pe MacBook, nici pe iPad. Mai aveam iMessage funcțional doar pe iPhone.

În cele din urmă am intrat pe support.apple.com. După câteva click-uri am ajuns la un formular unde puteam să descriu problema mea și să-mi las datele de contact, astfel ca echipa să se poată pregăti pentru a-mi putea răspunde când voi suna. De cum am avut ocazia, am format numărul și mi-a răspuns o doamnă amabilă care mi-a cerut detalii despre problema mea. Limba folosită a fost româna.

Aceasta mi-a cerut datele de contact pentru a nu evita orice fel de problemă în cazul în care apelul ar fi fost întrerupt. Am fost întrebat dacă doresc să continui apelul în limba engleză. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi spus nu. În orice caz, apelul meu a fost redirecționat. Cât timp am așteptat, am ascultat Top Hits de la Apple Music, dar m-am plictisit după 3-4 minute și am închis.

După 2 minute am fost sunat și la telefon era un alt membru al echipei de support. Știa totul despre problema mea, despre dispozitivele mele, și obținuse Apple ID-ul meu de la echipa mea de suport locală. Mi-a spus să mă autentific pe appleid.apple.com  să dau scroll în jos și apoi click pe Support Pin. După ce a fost generat un cod de 4 cifre, specialistul a avut acces la contul meu.

Tot ce am mai avut apoi de făcut a fost să mai aștept 50 de secunde cât timp a ănchis și redeschis contul meu. Apoi m-a rugat amabil să mă autentific pe iMessage pe unul dintre dispozitivele pe care acesta nu funcționa înainte. Și, ce să vezi, SUCCES! Tehnic, Apple a avut nevoie de mai puțin de un minut pentru a-mi rezolva problema și a reușit asta de la mii de kilometri distanță. Așa că, sfatul nostru de astăzi este: dacă ai vreodată probleme tehnice contactează Apple support cu încredere, îți vor rezova problema într-un mod extrem de eficient și politicos.

Sau poți oricând să accesezi secțiunea noastră de Sfaturi pentru a găsi o soluție.

AWS4 NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.