imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Studiul despre inimă al celor de la Apple se apropie de final 


Inițiativa celor de la Apple de a colecta date despre aritmie a început în noiembrie, utilizând Apple Watch și algoritmi inteligenți. Compania ar putea utiliza toate aceste informații pentru a-și dezvolta dispozitivele.

Aplicația The Heart Study colectează date, începând cu luna noiembrie, de la Apple Watch-urile de la încheieturile utilizatorilor americani; date ce sunt utilizate în cercetări din domeniul cardiovascular desfășurate împreună cu Universitatea Stanford. Apple Watch iluminează vasele de sânge cu ajutorul unor diode fotosensibile și măsoară sângele ce trece prin ele la nivelul încheieturii.

Îți poate măsura bătăile inimii și poate colecta aceste informații. Combinate cu algoritmii Apple, nu notează doar probleme cardiace, însă aduce de asemenea utilizatorilor la cunoștință condiția fizică în care se află. Programul e disponibil doar acelor persoane cu o stare excelentă de sănătate cardiacă și cunoștințe de limba engleză.

Potrivit mobiHealthNews, informațiile și documentația pe care cei de la Apple le-a trimis către FDA (The Food and Drug Administration) arată că e posibil ca acestea să ajute la dezvoltarea dispozitivelor viitoare sau să transforme Apple Watch într-un dispozitiv medical oficial.

Cu câteva luni în urmă am comunicat că Apple Watch a salvat o viață. Scott Killian e un tip foarte sănătos care se îngrijește de propria sănătate făcând cu regularitate exerciții fizice la cei 50 de ani pe care-i are, fiind extrem de atent la condiția fizică. Într-o noapte, s-a trezit având un puls de 120 de bătăi pe minut. Asta l-a deranjat foarte tare, așa că s-a dus la spital.

Inițial totul părea în ordine, însă la o examinare mai atentă i s-au găsit patru stricturi în arterele coronare și a fost imediat băgat în operație. Decizia de a se duce la doctor a fost crucială. Altminteri, ar fi existat șanse să nu se mai fi trezit dimineața următoare.

Cazul lui este un bun exemplu pentru cât de necesar este ca un asemenea dispozitiv să existe pe piață și cât de mult potențial se află în industria sănătății pentru companii. Umblă zvonuri cum că urmează să apară Apple Watch-ul cu funcție EKG, iar dacă cei de la FDA aprobă toate datele primite de la Apple, smart watch-ul acestora ar putea deveni de asemenea un standard în domeniul medicinii.

Sursa: Apple Insider

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.