imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Statistică de ultimă oră despre App Store 


În acest an, pe 10 iulie, App Store sărbătorește 10 ani. Pentru a sărbători acest eveniment, Apple a făcut publice cifre interesante legate de magazin.

Nu vom scrie o introducere atât de pasionantă ca cei de la Apple, care și-au început introducerea despre statisticile legate de această aniversare cu următoarele rânduri: “App Store a declanșat un fenomen cultural, social și economic, care a schimbat modul în care oamenii lucrează, se joacă, se întâlnesc, călătoresc și multe altele”, dar trebuie să recunoaștem că App Store a avut o mare influență asupra obiceiurilor utilizatorilor de smartphone-uri.

Apple a încercat să exprime cele menționate mai sus în cifre:

  • ResearchKit și CareKit, cele două instrumente software pentru sănătate ale Apple au fost folosite de cercetători în studii clinice privind diferite tratamente pentru Parkinson și autism, fiind utilizate de peste 500 de medici și oameni de știință, precum și de cele 3 milioane de persoane care au participat la astfel de studii.
  • În total, 28 000 de aplicații iOS vă oferă posibilitatea de abonarii, iar utilizatorii au achiziționat cu 95% mai multe abonamente decât anul trecut.
  • Cele mai populare aplicații dintre cele menționate mai sus sunt Netflix și rivalul său chinez, iQIYI
  • Poveștile găsite în tab-ul Today în App Store au fost citite în total de 1 milion de utilizatori (deși aș vrea să adaug că acest număr nu este unul extrem de ridicat în comparație cu cei 500 de milioane de vizitatori săptămânali).

Poți găsi alte informații interesante în comunicatul de presă oficial al App Store. A 10-a aniversare nu este sărbătorită doar de companie, ci și de alții. De exemplu, App Annie a creat un rezumat retrospectiv destul de interesant  al celor mai populare aplicații din ultimii 10 ani.

Sursa: The Verge, Apple Newsroom

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.