imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Star Wars BB-8 – aceasta este droidul pe care îl căutați!


Toată lumea iubește Star Wars. Bine, cel puțin părțile 4,5,6, despre cele noi mai bine ne pronunțăm. Acum, că este pe cale de a ajunge în cinematografe episodul 7 Star Wars, sperăm să vedem din nou un film Star Wars uimitor, cel puțin așa pare din trailere. Apropo, dacă ați văzut trailerul, cu siguranță toată lumea își amintește de droidul mic și rotund, care apărea în mai multe scene din film și căruia mai mereu îi cădea capul atunci când se grăbea. Ei bine, doamnelor și domnilor, acesta este BB-8! Și îl puteți cumpăra acum de la iSTYLE!

BB-8 este cea mai drăguță jucărie Star Wars creată vreodată! Până în prezent puteam cumpăra o mulțime de figurine Star Wars, dar nimic nu se compară cu acest mic droid BB-8.

Știm despre partea a 7-a din Star Wars că tot ceea ce a fost necesar pentru filmări a fost construit. De la Millennium Falcon, pana la droidul R2D2, totul. Chiar și BB-8, droidul care apare în trailere. El a fost creat de compania SPHERO, ei sunt cei care au creat robotul care aleargă (se rostogolește) în film. Din fericire (nu și pentru portofelul nostru) cei de la SPHERO nu au ratat această oportunitate și au lansat spre vânzare varianta în miniatură a droidului BB-8, chiar înainte de premiera filmului. Desigur, ne-am grăbit și l-am testat imediat.

Packaging-ul BB-8 este incredibil de frumos. În scurt timp, fanii Star Wars de la birou după ce au văzut cutia nu vroiau să ne mai lase să o deschidem:

Ați înnebunit? Nu deschideți cutia ! Aveți idee cât de mult va valora în zece ani o cutie nedeschisă de BB-8?

Bine, dar atunci cum îl vom testa dacă nu îl deschidem? După câteva dueluri cu săbiile virtuale cu colegii, am învins și am deschis într-un final cutia micului BB-8. Încă nu îndrăznesc să vă spun prețul, dar momentan am început să mă gândesc “cum o să adun suficiente credite galactice, pentru a achiziționa așa ceva …”

Cum am deschis cutia, BB-8 se uita la noi cu amabilitate cu “ochii” lui asimetrici. Am observat imediat sub el, purtând logo-ul Star Wars, dock-ul de încărcare prin inducție. În acest moment, întregul birou era deja adunat în jurul nostru pentru a vedea cum prinde viață micul roboțel. Fiind un bun Jedi, aveam deja instalată aplicația pentru iPhone necesară controlării și configurării, astfel că totul a durat destul de puțin timp. Câteva atingeri în aplicație și s-a conectat cu telefonul. Nu funcționează doar cu iPhone-ul, ci există și o aplicație pentru Android.

 

BB-8 packaging
BB-8 packaging

După ce s-a asociat cu telefonul meu BB-8 a prins viață. La propriu! Cel mai interesant lucru la BB-8 este faptul că, nu are capul conectat la corp, doar “forța” îl ține în loc. Forța magnetică adică. Desigur, poate mișca capul și aceasta îi dă o adevărată personalitate. Deși nu există nici o camera în micuțul lui cap, am avut cu toții senzația că se uită la noi. Este incredibil de drăguț. După ce l-am calibrat cu ajutorul micului led luminos din interior, am reușit să îl controlăm fără probleme și foarte intuitiv cu ajutorul telefonului. Nu ne putem plânge din cauza vitezei lui, de fapt, BB-8 este capabil să se deplaseze incredibil rapid. După puțină practică, am reușit să-l navighez fără problem iar toți cei care mă urmăreau zâmbeau.

Aplicația permite de asemenea să facem droidul să-și exprime sentimente. Poate da din cap, poate să-l agite, dar e capabil și să se bucure sau să intre în panică doar la atingerea unui buton. Dar nu aici se opresc abilitățile sale. Se poate controla și vocal. Desigur, numai în limba engleză, dacă-i spui “BB-8 move forward”, începe să se deplaseze în direcția înainte, dar la fel de bine îl poți și adormi la comandă, sau să îi ceri să îți spună în ce starea de spirit este.

Una dintre cele mai bune funcții este modul de patrulare. Când este selectat acest mod, BB-8 este comutat în modul protecție, și începe să patruleze prin camera ca și cum te-ar proteja. Desigur, la început se va lovi de pereți și-și va manifesta neplăcerea despre asta cu un sunet puternic de dezaprobare, dar după un timp învață harta camerei și nu se va mai izbi de pereți sau mobile din nou. Dacă îl punem pe masa, va cădea de pe aceasta, dar nu vă faceți griji, pentru că este suficient de rezistent, poate rezista și la o cădere de câțiva metri fără probleme.

Încă nu am terminat. BB-8 poate transmite mesaje holografice. Desigur, numai cu ajutorul realității augmentate și pot fi văzute numai pe ecranul telefonului. Puteți înregistra clipuri video scurte utilizând camera frontală a telefonului și vor fi redate atunci când camera principală a telefonului este direcționată către Droid. Vă recomand să vizulizați video-ul SPHERO, în care sunt prezentate toate funcțiile, despre care am scris mai sus.

Rezumând funcțiile de mai sus, BB-8 de la SPHERO este, o minunăție care se rostogolește. Este foarte drăguț chiar și atunci când doar stă în dock-ul lui, pentru a se încărca, și se uita prin jur și mormăie ceva pentru el însuși. Vorbind de încărcare, BB-8 se încarcă complet în trei ore și apoi poți să te joci cu el timp de o oră, ceea ce este mai mult decât suficient.

 

În ciuda faptului că nu este un droid foarte inteligent, SPHERO a reușit să îl facă pe BB-8 să aibă propria personalitate. Ei au spus următoarele:

 

“Noi credem că acesta este primul pas. Planul este ca, mai devreme sau mai târziu, toată lumea să dețină un robot în propria casa, astfel încât toată lumea să poată avea un companion. “

 

Desigur, acest lucru ține de domeniul viitorului deocamdată, dar pe moment BB-8 oferă foarte multe momente de bucurie. Cât ar trebui să scoatem din buzunare pentru prețiosul droid? Din păcate nu e o sumă mică. Prețul BB-8 este 949 Lei, ceea ce în mod evident nu este o sumă mică pentru o jucărie. dar dacă e să o comparăm cu un joc lego spre exemplu, un AT-AT de la Lego costă în jur de 600 Lei și nu vorbește și nu se mișcă, nu mai pare atât de scump. Dacă vă doriți un adevărat un droid Star Wars, acesta este prețul.

bb8_selfie

În România este lansat în exclusivitate numai la iSTYLE, dar pentru moment avem un număr foarte limitat de unități așa că dacă vi-l doriți merită să vă grăbiți și să-l comandați de pe site, sau să veniți personal într-un magazin iStyle. SPHERO fie cu voi!

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.