imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Standardul LTE a devenit mai rapid pe noile iPhone-uri


Noul chip LTE Gigabit-class și-a pus amprenta pe noile dispozitive, și promite o îmbunătățire a vitezei cu până la 266%, în comparație cu iPhone X.

Noile modele de iPhone nu au ajuns încă pe piață, iar primii testeri nu le-au putut examina în detaliu. Cu toate astea, mulțumită testerilor de la Apple, avem deja diferite rezultate benchmark, chiar dacă uneori aceste rezultate au un număr redus de eșantioane.

În general, rezultatele obținute pe aplicația de testing SpeedSmart nu sunt privite ca fiind cele mai precise. Însă acestea ne arată, fără urmă de îndoială, că:

Noul chip LTE e extrem de rapid.

Imagine din cadrul prezentării Keynote. Pe fundal se poate vedea precizată noutatea cu care vine chipul LTE.

Nu s-a creat prea mare zarvă pe tema asta, dar noi credem că ar cam fi cazul.

Apple nu a pus prea mare accent pe această noutate, însă noi suntem convinși că ar fi trebuit să o facă. Fără niciun fel de exagerare. Printre rezultate s-au numărat și scorurile obținute de toți cei trei furnizori de servicii de telefonie mobilă din America – AT&T, Verizon, și T-Mobile. Chiar dacă se pot vedea anumite diferențe, creșterea este evidentă, comparativ cu iPhone X. De exemplu, AT&T a înregistrat o creștere de la 27,67 Mbps la 72,24 Mbps. Asta înseamnă o viteză record: viteza a crescut de 2,5 ori. Cel mai slab rezultat a fost înregistrat de T-Mobile, însă și aici vorbim de dublarea vitezei.

Viteza de upload

Viteza de upload nu s-a dezvoltat la fel de eficient, însă nu există motive de jenă nici la acest capitol. Pentru T-Mobile, viteza a crescut de la 12,22 la 19,35. Iată și rezultatele obținute de celelalte două companii de telefonie mobilă: AT&T – de la 10,92 la 16,10; Verizon – de la 10,28 la 14,88. Asta înseamnă o îmbunătățire considerabilă.

Care ar putea fi motivul din spatele acestei creșteri brutale? Răspunsul e simplu. Noul chip LTE Gigabit-class funcționează cu tehnologiile 4×4 MIMO (Multiple Input, Multiple Output) și LAA (Licensed Assisted Access). Desigur, pe timpul prezentării Keynote, nu ne-a sărit inima din piept când am auzit de această îmbunătățire. Însă văzând ce potențial de marketing au aceste inovații, noi credem că putem fi deplin mulțumiți per total cu inovațiile de anul acesta.

Sursa: AppleInsider

Află mai multe: Noile iPhone 2018 – primele impresii (Video) | Detalii despre noul iPhone XR

Vezi oferta de produse iStyle!

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.