imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Stai, iPhone X e mort? Nu mai spune…


Singurul lucru pe care presa îl adoră mai mult decât știrile pozitive și bârfele despre Apple sunt veștile proaste. În caz că ai omis, permite-ne să-ți amintim că iPhone X e pe moarte. Totuși, sursele nu sunt sigure.

Persoanele responsabile cu răspândirea știrilor despre moartea iPhone-ului X sunt cu siguranță analiștii. Nu este vorba de faptul că ar avea surse eronate, din moment ce au avut previziuni corecte de multe ori. Pur și simplu, uneori se mai întâmplă să tragă concluzii eronate.

Ultima oară, Neil Campling, liderul de la Mirabaud Securities, a vorbit despre moartea iPhone-ului X într-un proiect numit ,,iPhone X e mort”. El a presupus asta deoarece TSMC, unul din cei mai mari parteneri Apple pentru procesoare, a scăzut obiectivul anual de venit până la minimul sumei estimate. Acțiunile companiei au ajuns aproape la cel mai scăzut punct de până acum, vineri înregistrând o scădere de 6.3%.

Mirabaud Securities a urmărit constant informațiile despre TSMC și au observat că sunt mult prea multe procesoare în stoc. Punând cap la cap aceste informații, Campling a concluzionat că motivul stocării procesoarelor este că Apple a încetat să cumpere componente pentru iPhone X.

Cu toate acestea, dacă compania Apple a decis să nu mai cumpere componente noi pentru iPhone X, putem suspecta că nu va mai fabrica produsul. Până la acest punct, concluzia este corectă. Problema este că Mirabaud Securities a reușit să răstoarne situația:

iPhone X e mort

Stai, stai, stai – nici chiar așa de repede! Calmează-te puțin. Mai multe surse viabile (care au contract cu subcontractanții) au confirmat cu 99% certitudine că în această toamnă vor fi introduse trei modele de iPhone. Desigur, accentul principal a fost pus pe modelul pretins a fi foarte ieftin, cu un ecran LCD gigant. Totuși, nu uita că ne așteptăm la noi versiuni ale iPhone-ului X, cu ecran de 5.8 inch (și de 6.5 inch pentru varianta Plus).

Și, dacă ne așteptăm ca un model să aibă o continuare, clar NU este mort.

Concluzia lui Campling este că, odată cu sosirea unor noi produse, fabricarea iPhone-ului X se va opri. Chiar dacă se întâmplă asta, nu înseamnă că e moartea iPhone-ului X. Admitem că acest pas ar fi unul neobișnuit, însă nu ar fi unul fără precedent.

Amintește-ți ce s-a întâmplat cu iPhone 5. Da, exact la fel. Imediat ce iPhone-urile 5s (și 5c) au fost lansate, au încetat fabricarea modelului inițial. Motivul a fost simplu: din diverse motive, procesul de fabricare era prea scump. Deci, ce a făcut Apple? A înlocuit iPhone 5 – ul cu un dispozitiv mai bun, iPhone 5s, ca mai apoi să lanseze 5c care a fost în esență un 5, dar acoperit cu plastic. Problemă rezolvată – un telefon scump transformat în unul mai ieftin, cu costuri de producție mai mici.

Ce putem vedea acum? Ceva similar. Este destul de clar că prețurile de fabricație ale iPhone-ului X sunt mult mai mari decât pentru alte iPhone-uri. Se pare că Apple și-a dat seama că modelul nu poate fi menținut sau nu merită să fie menținut sub această formă, sau să acționeze ca în 2013: să lanseze generația următoare optimizând costurile de producție.

Voilá, linia de produse din acest an e gata, iar ecranul LCD mai ieftin de 6.1 inch are sens – a trebuit doar să ne reîmprospătăm memoria.

Să nu mai menționăm că societatea analiștilor nu pare să fie de acord cu Campling. În articolul lor, numit Tom’s Guide “Apple’s Killing Off the iPhone X? Uh, Not So Fast”, îl citează pe Avi Greengart, director de cercetare la Global Data:

Este foarte improbabil ca după ce iPhone-ul X s-a vândut atât de bine – cum putem vedea în rezultatele Apple din primul trimestru – Apple să schimbe cursul și să-l omoare….Sincer, sună ridicol…

În concluzie, indiferent de modul în care vor decurge vânzările iPhone-ului X, dispozitivul cu siguranță nu este mort! Chiar dacă Apple decide să nu continue fabricarea acestuia, odată cu apariția următoarei generații iPhone X, acesta nu va fi mort! Învățând din trecut, vom afla motivele exacte. Indiferent de numele produselor care se vor lansa, pariem că vom putea identifica cu siguranță moștenirea iPhone X în ele.

Ca atare, ele vor fi dovada vie că iPhone X încă există și că a ajuns într-o formă eficientă din punct de vedere al costurilor.

Sursa: iPadInsight

iPhone Xs- NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.