imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A sosit un update foarte important pentru VLC


VLC este unul dintre acele programe care nu mai are nevoie de nicio introducere pentru cei care au văzut un computer cu un sistem de operare. În acest weekend, odată cu lansarea versiunii 3.0, a fost făcut un pas important pentru a rămâne în top.

VLC are tot ce trebuie integrat într-un singur software. Și este gratuit. Nu există versiuni pro, iar toate edițiile sunt ad-free. Dezvoltatorii nu au cerut niciun ban și acest lucru e chiar de admirat. Poate că nu este cel mai avantajos business, dar este dezvoltat de voluntari.

Codul său sursă este deschis, așa că îl poți copia cu ușurință, îl poți împărți, edita, descompune. Și nu în ultimul rând este mai mult decât universal. Este o multiplatformă și funcționează oficial cu orice sistem de operare. În afară de Linux, Andorid, iOS, Windows și macOS, este compatibil chiar și cu Windows Mobile – care a murit de ceva timp – . Este un nivel avansat al unei multiplatforme. Să nu mai spunem și faptul că nu există extensii de fișiere pe care nu le poate deschide. Este compatibil cu nenumărate tipuri de fișiere pe care le poate deschide cu ușurință, este rapid și este simplu.

Una peste alta, ne place VLC, deși designul său este puțin învechit. Dar îl vom iubi și mai mult acum, după această actualizare la versiune 3.0 „Vetinari”, care a fost lansată weekendul trecut. Oricum funcțiile noi cu care a venit e posibil să nu fie observate de utilizatori. Pentru că VLC este cu un pas înaintea tuturor și că noul player este compatibil cu multe formate, care vor fi folosite de toată lumea în următorii ani, precum videoclipuri la 360 de grade, videoclipuri în format 8K și așa mai departe. Și acum pictograma are un flat design pe macOS!

Acestea sunt următoarele noi funcții:

  • default hardware decoding pentru videoclipuri 4 și 8K
  • suport pentru iPhone X și Face ID
  • videoclipuri la 360 de grade
  • 3D audio
  • HDMI passthrough
  • suport Chromecast
  • meniuri Blu-ray Java
  • 10bit și HDR
  • suport pentru NAS
  • suport pentru SMB, FTP, SFTP, NFS

Și acestea sunt doar câteva lucruri de top. Pentru a avea o imagine mai clară a acestor schimbări ar trebui să tăiem o mică pădure de copaci ca să puteți printa tot ce scriem. Dacă nu știți încă nimic despre VLC, dar v-ar plăcea să aflați, îl puteți descărca gratuit din App Store pentru iOS, iar pentru macOS de pe site-ul oficial VLC.

MBP13
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.