imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Sony lucrează la o aplicație Remote Play pentru PS4 care va rula pe PC și Mac


Alegerea dispozitivelor pe care funcționează la ora actuală Remote Play-ul de pe PS4, adică pe PS Vita și câteva alte smatphone-uri Sony, a făcut ca aceasta sa fie una dintre cele mai puțin folosite funcționalități ale acestuia. Dacă totuși ai unul dintre dispozitivele compatibile ai să vezi că este o modalitate foarte utilă de a elibera TV-ul și totuși să-ți poți continua jocul. Se pare că acest lucru va fi descoperit de mai multi utilizatori cât de curând întrucât Shuhei Yoshida, președintele World Wide Studios de la Sony, a confirmat printr-un tweet că se lucrează la o aplicație Remote Play pentru PC și Mac.

Acest lucru ar trebui să ușureze viața utilizatorilor de PS4 care au și Mac, nemaifiind nevoie să se certe cu ceilalți membri ai familiei pentru accesul la ecranul TV-ului. Următorul pas logic pentru Sony, ar părea să fie acela de a extinde această funcționalitate și la smartphone-uri care rulează iOS sau Android, nu cum se întâmplă în prezent când doar câteva telefoane Sony pot utiliza aceasta funcționalitate.

Yoshida nu a oferit nici o dată de lansare, dar rămâne totuși o știre importantă și nu în ultimul rând, când va apărea, aplicația va elimina unul din puținele avantaje pe care le oferea Xbox One-ul. De fapt, întrucât va oferi suport pentru două platforme, Sony va avea un avantaj în fața Microsoft care permite streamingul jocurilor de pe Xbox doar pe PC-uri.

Prin utilizarea Remote Play vei putea să-ți continui jocurile oriunde în casă fără a mai trebui să-ți iei consola cu tine. Întrucât de fapt jocul va rula tot pe PS4 nu vei avea nevoie de un sistem puternic configurat pentru gaming.

sursa: 9To5Mac, The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.