imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Sky Force Reloaded – O bombă de energie din Polonia


Îți prezentăm un joc ce urmează o rețetă câștigătoare. Hai să ne gândim pentru început la toate clișeele și să ne pregătim pentru un joc plin de acțiune: Sky Force Reloaded.

 

De la lansarea lui Space Invaders în 1978, știm cât de distractiv este să distrugi totul cu nava ta spațială, în timp ce fugi de atacurile inamicilor. Toate jocurile care au urmat “shoot’em up” sau “bullet hell” au devenit populare datorită strategiilor ușoare și atmosferei pline de adrenalină. Unul dintre cele mai bune jocuri ale acestui gen este Sky Force Reloaded, dezvoltat de echipa poloneză de la Infinite Dreams. A avut un așa de mare succes încât a fost adaptat pe PC, Playstation 4, Xbox One și Nintendo Switch.

Conceptul jocului nu are nimic deosebit, dar dorim să îl prezentăm celor care poate nu sunt familiarizați cu acest gen. Trebuie să treci cu avionul prin valurile de hoarde inamice, în timp ce tragi în mod constant în vrăjmași. Nu e chiar atât de greu. Popularitatea și succesul Sky Force Reloaded se datorează designului modern. Cele 16 nivele diferite ale unui capitol și provocările sezoniere te poartă în lumi diferite.

Sky Force Reloaded

Poți să te lupți în momente diferite ale zilei deasupra unor baze tropicale, depozite de fier vechi, fabrici de arme chimice și valuri furtunoase. Texturile mediului înconjurător arată grozav; la fel și modelele inamicilor. Vei fi atacat de o armată de avioane, elicoptere, dispozitive de apărare anti-aeriană. Desigur, anumite repere din peisaj și alte obiecte pot fi obstacole. Dezvoltatorii au dat mare atenție rachetelor și exploziilor. Unele dintre cele mai mari lupte arată ca artificiile de Anul Nou. Întregul joc este în totalitate la calitate de consolă. Nu e de mirare că a fost implementat și pe consolă.

Sky Force Reloaded – gameplay

Cei de la Infinite Dreams a creat acest joc grozav. Au creat un sistem plin de provocări și i-au adăugat multe detalii mici care te încurajează să îți depășești propriile recorduri iar și iar. Fiecare fază poate fi realizată în patru moduri diferite de dificultate și vei obține ecusoane pentru îndeplinirea diferitelor criterii pentru deblocarea nivelurilor următoare.

Deci nu trebuie doar să-i bați pe toți, ci trebuie să faci asta cu delicatețe. Să salvezi toți piloții în cădere, să treci de nivele fără să pierzi din viață și să aduni toate stelele. Stelele mici pot fi cheltuite pe dezvoltarea angrenajului. În plus, există și un scurt fir narativ. Cei care au nevoie de o misiune completă, își pot propune să o distrugă pe Scarlett Mantis, personajul negativ care încearcă să îți pună obstacole cu un distrugător megaloman.

Pe lângă dezvoltarea patrimoniului, colectarea are un rol uriaș. Trebuie să aduni 30 carduri bonus, 9 tech-uri cu capacități diferite și tot atâtea mașini de război. În diferite faze ale jocului, poți colecta angrenaje speciale precum bombe și fascicule laser sau scuturi impenetrabile. Combinând toate aceste opțiuni vei putea să invoci focurile iadului la adresa inamicilor tăi.

Pe lângă grafica minunată și sistemul excelent de gaming, există și un neajuns. Problema principală este formatul free-to-play care include toate problemele bine cunoscute: anunțuri, nivel limitat de energie și grinding. Din fericire, Sky Force Reloaded nu este atât de insistent ca multe alte jocuri care nu pot fi finalizate fără a cumpăra opțiuni suplimentare. E ușor să termini toate etapele și să câștigi toate campaniile. Greul însă intervine când trebuie să parcurgi fiecare capitol la cel mai înalt nivel de dificultate.

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.