imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

S-a dovedit că sistemul Face ID e impenetrabil


Forbes a testat toate dispozitivele cu recunoaștere facială de pe piață, iar sistemul Face ID a obținut un 10 cu felicitări.

Pentru zilele în care trăim, majoritatea producătorilor au inclus recunoașterea facială pe dispozitivele flagship. Dar există o diferențe uriașe în ce privește vitezele de reacție și sistemele de securitate. E posibil să știi deja că Apple a creat cel mai complex și mai scump sistem biometric de recunoaștere facială. Însă era un aspect nelămurit în toată această poveste. Cât de mare e diferența între sistemul Face ID și ceilalți competitori.

Face ID a fost prezentat în urmă cu un an jumate în calitate de pionier al pieței care a satisfăcut cu excelență nevoile utilizatorilor. În principal pentru că a devenit singura metodă de identificare, de vreme ce Apple a renunțat la identificarea prin amprentă. Astfel, sistemul Face ID nu a avut de ales: trebuie să funcționeze perfect.

În prezent, cei de la Forbes au dorit să afle care dintre sistemele de recunoaștere facială funcționează cel mai bine. Au luat patru dispozitive, de la patru producători diferiți (OnePlus 6, Samsung S9, Samsung Note 8 și LG G7 ThinQ), un studio cu scanner 3D și o imprimantă 3D. După ce au configurat aceeași față pe fiecare dispozitiv, au creat o versiune printată 3D a feței și au încercat să păcălească dispozitivele.

Sistemul Face ID

Sistemele Android vs. sistemul Face ID

OnePlus 6 a fost păcălit imediat și a ieșit primul din cursă. Samsung s-a descurcat ceva mai bine. Cu toate astea, atât Samsung S9, cât și Note 8 au fost penetrabile. Chiar dacă ai opțiunea de a calibra nivelul de securitate pe ambele dispozitive, asta nu a făcut decât să întârzie puțin deblocarea, nimic mai mult.

Deși LG G7 ThinQ a rezistat cel mai mult, singurul dispozitiv impenetrabil s-a dovedit iPhone X, cu sistemul Face ID. Se poate vedea foarte limpede că e o diferență uriașă între dispozitivele producătorilor telefoanelor cu Android, iar aceste dispozitive au implementate tehnologii mai vechi dinadins.

Purtătărul de cuvânt de la OnePlus a reacționat spunând că OnePlus lucrează la dezvoltarea unei noi tehnologii. Cu toate astea, compania se concentrează pe soluții simple și cu viteză mare de reacție mai degrabă decât pe securitate. În aceste condiții, se recomandă configurarea altor metode de autentificare precum parole sau amprente.

În caz că folosești dispozitive OnePlus, nu ai voie să efectuezi plăți sau să utilizezi servicii bancare cu recunoașterea facială. Ai nevoie de o autentificare suplimentară. Cu toate astea, Apple a obținut cea mai mare notă posibilă. E un sentiment destul de plăcut să știi că datele personale se află pe mâini bune.

Sursa: Forbes

Vezi oferta de produse iStyle!

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.