imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Siri nu este destul de bun? Totuși îl folosim cel mai des


Potrivit unui studiu recent, asistentul personal de la Apple nu este la fel de bun ca și concurenții săi, cu toate acestea este cel mai folosit. Aceasta ar putea fi cheia succesului sau eșecului HomePod-ului. Popularitatea asistenților AI pare să scadă dar, totuși ei reprezintă viitorul.

Multe idei care păreau revoluționare au eșuat lamentabil. Potrivit studiului recent realizat de Verto Analytics, popularitatea asistenților personali a început să scadă drastic în ultimul an și același lucru s-a întâmplat și în cazul asistentului AI. Între 2016 și 2017, numărul de utilizatori activi ai Siri din S.U.A. a scăzut cu 15%, ceea ce înseamnă în prezent 7,3 milioane de utilizatori activi ai soluției Apple. Chiar și în comparație cu asistenții altor competitori, popularitatea Siri este în scădere, de la 21% la 11%. Indiferent cât de mare este căderea, Siri este încă cel mai utilizat asistent personal.

Studiul arată, de asemenea, cine și pentru ce folosește asistenții AI în principal. Nu este deloc surprinzător faptul că cel mai des sunt folosiți pentru navigație și hărți. Femeile în vârstă de peste 50 de ani constituie cea mai bine reprezentată categorie de utilizatori. Acestea petrec de obicei 1,5 ore pe lună folosind acest serviciu. Este destul de surprinzător, având în vedere că noile tehnologi sunt în general percepute ca apanajul generațiilor mai tinere. Un utilizator mai tânăr vorbește în medie 12 minute pe lună cu telefonul său.

Atunci, cine are nevoie de HomePod?

Noi cu siguranță, dar nu din cauza lui Siri. Având în vedere că Siri este cel mai folosit asistent AI, iar utilizarea asistentului personal este mai populară printre utilizatorii Apple, acesta ar putea fi un prim indiciu al succesului HomePod-ului. Și dacă difuzorul va avea un sunet atât de bun cum a promis Apple, succesul pare garantat, chiar dacă nu va deveni cel mai mare succes instant. Conform unui alt studiu, clienții sunt mai nerăbdători să poată achiziționa HomePod-ul decât au făcut-o cu Apple Watch-ul. Să vedem cum va fi!

sursa: Cult of Mac

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.