imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Siri aproape că a distrus evenimentul WWDC, aproape…


Nu pentru că s-a răzgândit Siri, ci pentru că totul s-a dovedit a fi fake news. Înainte de a începe să ovaționezi, hai să aruncăm o privire pe date. Și să o luăm puțin mai ușor…

Poate ți s-a întâmplat să găsești ceva pe Internet care te-a șocat sau care te-a făcut să râzi. Însă, după o vreme, realizezi că știrea pe care inițial ai considerat-o de ultimă oră a fost de fapt de actualitate în urmă cu câțiva ani.

via GIPHY

Asta te poate face să te simți puțin ca un idiot, însă poate fi mai rău dacă ai apucat să dai share la toată lumea. În cazul ăsta, toate cunoștințele tale vor crede că ești într-adevăr așa cum te simți. Ei bine, cam asta a fost situația în care s-au găsit toți jurnaliștii care se ocupă de Apple și care au dat comunicatul următor:

Siri a distrus evenimentul WWDC, vor fi lansate un nou HomePod și un asistent redenumit.

Știrile se bazează pe fapte concrete. Dacă îi ceri lui Siri să-ți spună ceva despre WWDC, ea va începe cu toate răspunsurile pe care le-a învățat în prealabil.

  • La la la, Siri is getting a brand new voice!
  • I’m gonna have a shiny new home! Well, not really shiny, more meshy and matte…
  • I don’t want to brag, but I’m getting a lot smarter. It must be all that late night studying I’ve been doing… 

E destul de suspect. Despre ce nouă casă poate fi vorba, dacă nu de următoarea generație de HomePod. Despre ce altceva poate fi vorba când Siri amintește de o nouă voce și de faptul că devine mai inteligentă dacă nu de numărul infinit de dezvoltări pe care le-au implementat inginerii care lucrează neobosit pentru asta, noapte și zi. Am început să sperăm că asistentul Apple îl va ajunge din urmă pe cel creat de Google. Sau că îl poate chiar întrece. Ar putea fi adevărat, însă lipsește un singur ingredient:

Cuvintele lui Siri nu se aplică prezentului.

De vreme ce asistentul digital a învățat replicile mai sus menționate în 2017 ca să promoveze HomePod-ul și noile caracteristici ale iOS 11, de atunci, se laudă la toată lumea cu noua ei voce.

Asta i-a ridiculizat pe toți cei care au răspândit acest zvon în ultimele câteva zile. Și acestora li s-au alăturat multe alte bloguri și site-uri de știri, precum Cult of Mac care a preluat știrea de la Apple Post, care a publicat părerea propriului autor, Nathan Simpson; însă nu se știe exact de unde a pornit totul.

Asta spune multe despre noile funcții ale asistentului pe care nimeni nu le-a observat timp de ani de zile. Cu alte cuvinte, actualizările de anul trecut au fost atât de nesemnificative, încât e posibil ca anul acesta să stăm mult mai bine la acest capitol. Ar cam fi timpul pentru niște noi caracteristici – care să bucure atât ochiul cât și urechea – din partea echipei Hair Force One.

Simplu spus: dacă citești aceste știri peste tot pe internet, să știi că sunt false. Siri nu a distrus nimic. Dacă o întrebi de evenimentul WWDC de anul acesta, ea oferă pur și simplu un răspuns standard:

Hey Siri, tell me about WWDC 2018.
Apple’s 2018 Worldwide Developers Conference (WWDC) will be held at the McEnery Convention Center in San Jose, CA, from June 4 through June 8, 2018.

 

Source: 9to5Mac

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.