imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Siri și noul sistem de operare

Siri a evoluat enorm în noul sistem de operare


Chiar dacă îți place, chiar dacă nu, Siri face parte din sistemele de operare Apple. Și chiar dacă ceilalți asistenți ai competiției au înregistrat rezultate mai bune, Siri a primit o mulțime de funcții noi, odată cu lansarea noului sistem de operare.

Hai să vorbim despre noile funcții ce vor fi lansate în septembrie!

Noul sistem de operare: O voce mai puțin robotică

Dacă ai avut ocazia să încerci și alți asistenți, ai observat probabil că ceva e în neregulă cu felul în care Siri sună în prezent. Vocea pare cumva robotizată. E adevărat, când o asculți, poți auzi o mulțime de clip-uri audio pre-înregistrate, care sunt puse laolaltă într-o singură propoziție. Așadar, nu e de mirare că poate suna puțin robotic.

Ei bine, din septembrie, lucrurile vor sta mult mai bine. Noua voce va fi generată complet computerizat, iar rezultatele vor fi mult mai bune. Cu toate astea, vocea care a putut fi auzită în fragmentul demo e departe de cea a lui John Legend, utilizată de asistentul Google. Ne pare rău, Siri.

Pune muzică de pe mai multe aplicații

În acest moment, Siri e capabilă să pună muzică din Apple Music și iTunes, dar nu și din alte surse. Cu toate astea, SiriKit va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a se deschide în direcția aplicațiilor terțe. Deși Spotify nu a anunțat acest suport, noi suntem siguri că opțiunea e pe cale să apară…

În afară de muzică, Siri va putea controla și peste 100 000 de posturi de radio disponibile.

Navigarea cu Waze și Google Mac pe noul sistem de operare

La fel ca în cazul muzicii, Siri poate interacționa doar cu aplicația nativă de navigare Apple. Din toamnă însă, Siri va putea lucra și cu Waze și Google Maps. Tot ce trebuie să faci e să adaugi la finalul comenzii serviciul pe care vrei să-l utilizezi.

O cooperare mai strânsă cu AirPods

Iată că a sosit și opțiunea de anunțare a mesajelor. În afară de citirea mesajelor cu voce tare, această veste ascunde și o altă funcție. Siri va asculta cu atenție și va anunța mesajul text doar atunci când nu vorbești. Și nu doar când vorbești la telefon, dar și când vorbești în viața reală: Siri nu te va întrerupe niciodată. Dacă vei dori să răspunzi la mesaj, tot ce trebuie să faci e să dictezi mesajul. Și nici măcar nu e nevoie să utilizezi comanda „Hey Siri”. E puțin cam creepy…

Noul sistem de operare 2019 vine cu funcții noi pentru Siri

Siri recunoaște muzica pe Apple Watch

Recent achiziționata aplicație Shazam va fi integrată în ecosistem. Până acum, Siri putea recunoaște piesele muzicale doar de pe iPhone. Acum, cu noul sistem de operare, va fi suficient întrebi Watch-ul.

Shortcut-uri mai simple

Aplicația Shortcuts va fi preinstalată în iOS13. Astfel, nu va mai trebui să accesezi App Store pentru a o instala separat. În plus, aceasta va veni cu o mulțime de noi comenzi utile și va putea fi integrată mai bine cu Siri Shortcuts.

Ce părere ai de noul Siri?

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.