imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Silicon Valley redevine subiectul discriminării


Google a concediat un inginer senior deoarece el a scris un document de zece pagini despre motivul pentru care nu este de acord cu politica companiei privind diversitatea. James Damore spune că bărbații sunt mai potriviți decât femeile pentru munca din industria tehnică din motive biologice.

Bomba a explodat în week-end. Declarația lui Damore s-a răspândit rapid în interiorul Google. Nu după mult timp, Gizmodo a reușit să obțină documentul intern în care inginerul gigantului căutării pe internet își explică punctul de vedere cu privire la presiunea excesivă a diversității în companie (și în întregul Silicon Valley). Acest subiect și scandalul au devenit prea jenante pentru o companie atât de mare ca Google, așa că Damore a fost concediat luni pe motiv că “perpetuează stereotipurile de gen”.

Inginerul – care deține un doctorat în biologia sistemelor – a scris că atitudinea de stânga a celor de la Google a creat o monocultura politic corectă în interiorul companiei care împiedică desfășurarea unor discuții oneste despre diferențele de gen. El a adăugat că acest lucru este o discriminare față de viziunea conservatoare asupra lumii. El a continuat să spună că preferințele și abilitățile bărbaților și femeilor sunt diferite, parțial din cauze biologice și, de aceea, bărbații sunt mai potriviți pentru a lucra în industria tehnologică. Punctul său de vedere este că acest lucru explică de ce nu vedem un procent egal de bărbați și femei angajați în tehnologie și ca directori.

Damore spune în principiu că femeile nu sunt subreprezentate și nu obțin un salariu mai mic pentru că mediul ar fi discriminatoriu, ci pentru că ele nu sunt potrivite pentru a ocupa anumite poziții datorită geneticii lor. După toate acestea, inginerul nu a devenit prea popular, mai ales în ochii directorilor Google: el a fost concediat luni. James Damore dorește să inițieze o acțiune în justiție împotriva acestei decizii și a înaintat o plângere împotriva Google Departamentului Muncii din SUA, în timp ce conducerea a încercat să-l liniștească. El crede că ei apelează la sentimentul său de rușine și că este ilegal ca societatea să-l concedieze din cauza opiniei sale.

sursa: The Verge și Gizmodo

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.