imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Sfatul medicului – “An Apple a day doesn’t keep the doctor away.”


Primul contact al doctorului Florin Iordache cu produsele Apple a venit în urma unui iPod primit in dar, care înca există si funcționează până în ziua de azi. “Primul meu produs Apple a fost un iPod primit cadou. În paranteză fie spus, am avut și alte playere, însă diferența dintre ele era sesizabilă”. A urmat încă un iPod, de data asta de generație mai nouă, după care un iPhone 4. “Istoria este oarecum interesantă. Inițial am avut un alt smartphone; din păcate însa avea unele momente în care sistemul de operare se bloca. Am renunțat așadar la el și mi-am luat primul meu iPhone. M-a convins încă de la inceput.”

Auzise de compania americană de mult timp, încă de pe vremea în care computerele acesteia purtau numele întreg de Macintosh. “Eram interesat încă de atunci de computere. Utilitatea lor era de netăgăduit și bănuiam că vor avea în scurt timp un loc special în ceea ce privește meseria mea.” Cu siguranță nu s-a înșelat. Domnul doctor este acum mândrul posesor a nu mai putin de trei computere Apple, un Mac Mini și două portabile MacBook Air, precum și un iPhone împreună cu două iPod-uri. “Sunt funcționale toate ! Primul meu MacBook Air (model 2011) nu a avut nevoie decât de o schimbare a acumulatorului.”

De ce a ales Apple și nu altă firmă? În primul rând pentru calitatea și fiabilitatea intrinseci ale sistemului de operare Mac OS, precum și datorită securității sporite pentru care produsele companiei sunt renumite. “Am lucrat și cu alte computere, dotate cu sisteme de operare diferite, iar diferența mi s-a părut mereu foarte mare. Am considerat de asemenea că stabilitatea și viteza sistemelor Apple îmi sunt esențiale. În domeniul meu, care pe lângă activitatea medicală în sine, include și ocupațiile de predare și cercetare științifică, avantajele sunt foarte clare.” Un puternic “aliat” îl reprezintă calitatea și rezoluția ecranelor pe care Apple le folosește în construcția dispozitivelor sale: “Sunt un element extrem de important pentru mine, tinând cont că în activitatea mea clinică, un rol esențial îl au evaluarea imagisticii medicale și utilizarea filmografiei specifice.” Bineînțeles, dânsul consideră că un rol important în alegerea făcută îl are și design-ul specific. “Mi se pare că este vorba de o combinație unică de calitate și frumusețe.”

Zilnic, produsele Apple îl ajută pe domnul doctor (și de ce nu, indirect pe noi toți) să își organizeze eficient timpul de care dispune, să fie la curent cu ultimele noutăți în domeniul medical și de ce nu, să își împartă cunoștințele învățându-i pe alții. “Predarea cursurilor o fac de pe MacBook Air, iar adesea acestea includ filme și imagini medicale. În plus, prin sincronizarea calendarelor pe toate device-urile mele cu ajutorul iCloud, îmi pot organiza programul conform agendei zilnice. În acest context, posibilitatea folosirii ecranelor multiple constituie un avantaj deloc de neglijat pentru mine; utilizarea gesturilor este de asemenea foarte eficientă, lucru care mă ajută să economisesc timp prețios.” Pe iPad obișnuiește să citească cărți sau articole și să își verifice poșta electronică. “De asemenea, când am nevoie pot foarte ușor să desenez pe ea utilizând un creion electronic, atunci când recurg la desene sau notițe explicative pe marginea acestora.”

Domnul doctor Florin Iordache are acum mai mereu la îndemână un dispozitiv Apple și are în plan în mod sigur să își achiziționeze și altele. “Cel mai probabil un iMac și un iPad nou. Da, cred că pot fi considerat un fan Apple.”

Florin Iordache este medic primar specialitatea chirurgie generală în cadrul Spitalului Clinic de Urgentă Floreasca, Șef de lucrări la Universitatea de Medicinăi Farmacie Carol Davila, Doctor în științe medicale și nu în ultimul rând… pasionat al tehnologiei Apple.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.