imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Sfat pentru iPhone X: iată vechile combinații de taste


Odată cu dispariția butonului Home, combinațiile obișnuite de taste de pe iPhone s-au modificat considerabil. Iată cum le puteți accesa acum.

Este un sentiment foarte special acela de a lua iPhone-ul X în mâinile tale pentru prima dată și de a experimenta controlul prin gesturi. Se simte ca și cum am fi folosit mereu telefoanele în acest fel și nici nu aveam nevoie de butonul Home. Cu toate acestea, combinațiile obișnuite de taste au fost schimbate cu această ocazie. Modul DFU, repornirea forțată, accesarea ușoară și realizarea unei capturi a ecranului pot fi folosite altfel pe iPhone X.

Modul DFU

Din fericire, rareori veți avea nevoie de acest mod și cel mai probabil utilizatorii mai puțin experimentați nici nu au auzit de acest mod. Cu toate acestea, când a sosit primul iPhone X, noi ne-am întrebat imediat: ce s-a întâmplat cu modul DFU? Este vorba de modul în care se poate face actualizarea firmware-ului și, de obicei, este utilizat atunci când facem downgrade. Puteți accesa modul DFU pe iPhone X și iPhone 8 în felul următor:

1. Descărcați cea mai recentă versiune iTunes pe computer.
2. Conectați iPhone-ul la computer și deschideți iTunes.

Când faceți acest lucru pe iPhone X, urmați această secvență de acțiuni când conectați telefonul:

1. Apăsați și eliberați butonul de creștere a volumului.
2. Apăsați și eliberați butonul de reducere a volumului.
3. După aceea, mențineți apăsat butonul lateral până când pe ecran apare modul de recuperare.

Apoi trebuie procedat la fel ca înainte.

Force Restart

A apărut o schimbare și la repornirea forțată, deoarece ar fi trebuit să apăsați butonul Home pentru asta înainte. Acest lucru este de obicei necesar atunci când ecranul nu reacționează la nimic. Acest lucru poate fi destul de dificil în ceea ce privește un iPhone X. Puteți forța repornirea dispozitivului în felul următor:

1. Apăsați și eliberați butonul de creștere a volumului.
2. Apăsați și eliberați butonul de reducere a volumului.
3. Mențineți apăsat butonul lateral până când pe ecran apare logo-ul Apple.

Accesare ușoară

Așa cum s-a spus deja: accesarea ușoară nu a dispărut ca opțiune de pe iPhone X. Aceasta este funcția care vă poate ajuta să accesați pictogramele greu accesibile în partea de sus a ecranului. O puteți activa sau dezactiva în Settings > General > Accessibility > Reachability. Anterior, puteați accesa această funcție atingând de două ori butonul Home, acum pe iPhone X trebuie să trageți “Home line” în jos.

Realizarea capturilor de ecran

O funcție pe care mulți o utilizează chiar zilnic și care ar trebui să fie pe această listă. Nu se accesează la fel fără butonul Home. Trebuie să apăsați simultan butonul de creștere a volumului și butonul lateral. Captura de ecran funcționează la fel ca pe orice alt dispozitiv care rulează iOS 11: puteți să o editați, să o salvați sau să renunțați la imaginea respectivă prin atingerea fotografiei index care apare în colțul din stânga jos.

Combinații de taste pentru opțiunile Accesibility

Puteți configura anumite combinații de taste pentru a accesa mai rapid anumite funcții ale Accesibility, inclusiv Dark Mode. Aceasta este o funcție care ne îmbunătățește gradul de confort și care acum poate fi accesată prin apăsarea triplă a butonului Home. Pe iPhone X, puteți face același lucru apăsând butonul lateral de trei ori.

Beats decade
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.