imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Sfârșitul iPod-ului shuffle înseamnă sfârșitul butoanelor reale?


Cu câteva zile în urmă, Apple a anunțat în mod surprinzător că va opri vânzarea iPod nano și iPod shuffle. Finalizarea celui din urmă este un moment istoric deoarece vorbim despre un dispozitiv care nu are afișaj și îl puteți controla numai cu butoane. Sfârșitul iPod-ului shuffle poate însemna sfârșitul dispozitivelor cu butoane.

iPod-ul shuffle a fost întotdeauna oaia neagră a produselor Apple, deoarece acesta nu are o interfață cu utilizatorul și navigația se poate face numai cu ajutorul butoanelor. Dar a fost incredibil de popular. Acesta a fost numit după funcția de redare aleatorie a conținutului. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butoanele, iar iPod-ul joacă aleatoriu muzică. Ascultarea muzicii pe iPhone este o experiență complet diferită. Nu este o întâmplare faptul că mulți utilizatori încă țin la iPod-urile lor chiar și astăzi.

Apăsarea unui buton fără ecran minimizează la maxim interacțiunea cu dispozitivul. Prin sosirea iPhone-urilor am primit un mini computer în buzunar, care poate face un milion de lucruri. Realizați fotografii, le puteți edita și partaja, puteți trimite mesaje, răsfoi Spotify și crea liste de redare. Pentru a face toate acestea, nu aveți nevoie de butoane fizice doar de o suprafață mare, în continuă schimbare. Dacă Apple ar scăpa de butoane dintr-o dată, nu ar observa nimeni.

Așa cum nu simțim lipsa butonului Home, care va dispărea în totalitate odată cu iPhone 8. Tot ce veți obține este o placă de sticlă care este destul de similară cu primul prototip al iPhone-ului. Este oare cu adevărat sfârșitul erei butoanelor? Poate. Dacă Apple poate găsi o modalitate de a înlocui butoanele de alimentare și volum, acest lucru poate deveni realitate.

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.