imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Setează viteza butonului Home de pe iPhone-ul tău


Simți că te miști greu uneori? Nicio problemă, îți vom arăta în cele ce urmează cum să setezi modul și viteza butonului Home pentru a-ți utiliza telefonul cu mai multă ușurință.

Butonul Home este unul dintre principalele moduri de a controla toate telefoanele iPhone, cu excepția iPhone X, unde s-au realizat modificări majore din acest punct de vedere. Apeși o dată pentru a te întoarce la Home Screen, de două ori pentru multitasking și de trei ori pentru a activa sau dezactiva modul de accesibilitate pe care l-ai configurat.

În mod normal, trebuie să apeși butonul destul de repede dacă vrei să întreprinzi una dintre aceste acțiuni, nu doar să ieși din această aplicație. Dar poți personaliza viteza cu care se mișcă. Este o soluție confortabilă pentru cei care nu au mâini atât de dibace.

Sigur că odată ce ai setat modul de reacție al butonului Home pe un mod mai încetinit, vei simți cumva că telefonul tău se mișcă mai încet. Pentru a seta acest lucru urmează pașii:

  1. Deschide Settings
  2. Intră în meniul General
  3. Apasă Accessibility
  4. Caută meniul Home Button

Aici poți alege una dintre următoarele viteze: Default, Slow, Slowest. În opinia mea, poți simți diferența dintre primul și al doilea. Se simte de parcă nu ar trebui să mai apeși butonul încă o dată imediat după prima apăsare. Între Slow și Slowest nu este o diferență așa mare. După un timp, poate că vei simți diferența, dar pentru mine, personal, opțiunea Slow mi s-a părut cea mai potrivită. Poți face aceeași configurație și pentru butonul de bază al iPhone X.

Sfat extra: Poți îmbunătăți mai mult interacțiunea cu butonul Home în cazul iPhone 7 și iPhone 8 prin configurarea intensității la apăsări mai ușoare. Pentru a face acest lucru trebuie să accesezi meniul General > Home Button, iar aici ai de ales dintre cele 3 niveluri.

 

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.