imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Setările tastaturii pentru iPad


iPad-ul a devenit un dispozitiv “cu mai multe moduri de utilizare”. Putem folosi tastatura în câteva moduri de lucru sau în timpul liber.

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care nu utilizează iPad-ul zilnic pentru a trimite mesaje sau e-mail-uri, ci doar pentru a naviga pe web sau pentru a viziona videoclipuri, poate că a sosit momentul să reconsiderați acest lucru. Tastatura pentru iPad a suferit câteva modificări. A devenit mai inteligentă, deși uneori enervantă. Aruncați o privire la Settings dacă doriți ca tastatura iPad-ului dvs. să fie identică cu cea a iPhone-ului.

Comenzi rapide din tastatură

Dacă activați această setare (Settings->General->Keyboard->Shortcuts), rândul de sus al tastaturii iPad-ului se va schimba în funcție de aplicație. De exemplu, aplicația Notes va avea funcția Pen, puteți adăuga un tabel și va apărea și butonul plus cu ajutorul căruia veți putea scana un document sau să deschideți aplicația Photos.

Tastatură separată

Împărțirea tastaturii nu este o funcție nouă, dar este bine să revedeți această funcție. Funcționează la fel ca tastatura pentru o singură mână, numai că aici tastatura se împarte în două astfel încât să fie mai ușor să tastați un mesaj pe un iPad mai mare aflat în modul lanscape. Trebuie să activați Split Keyboard (Settings->General->Keyboard->Split Keyboard), să deschideți tastatura și apoi să o trageți de la mijloc spre marginile laterale cu două degete.

Înlocuirea textului

Puteți salva o mulțime de timp folosind funcția de înlocuire a textului. Pentru asta trebuie să stabiliți abrevierile (Settings->General->Keyboard->Text Replacement) pe care sistemul le va completa automat. Pentru a vă face viața mai ușoară puteți adăuga chiar și emoji-uri ca comenzi rapide. Metoda funcționează și pe Mac-uri, nu doar pe dispozitivele iOS.

Tastare rapidă

Tastele pot face utilizarea completă a tastaturii chiar mai intuitivă și nu veți avea nevoie nici de comenzi rapide pentru a face asta. Dacă o activați (Settings->General->Keyboard->Enable Key Flicks), pe tastatură vor apărea mai multe caractere noi pe care le veți putea accesa cu o simplă apăsare în jos.

AWS4 NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.