imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Serviciul Photo Print Products va fi dezactivat


Cei din Cupertino vor renunța în sfârșit la un serviciu care a devenit învechit: în curând, nu va mai exista posibilitatea de a folosi serviciul Photo Print Products. Punem pariu că nici nu știai că există așa ceva.

Explicația pentru acest lucru este că acest serviciu nu există în iOS și nu este disponibil în România pentru Mac. În urmă cu mulți ani, când oamenii preferau încă să se ocupe ei, personal, de crearea albumelor foto sau a calendarelor, cei de la Apple și-au dat seama că un astfel de serviciu poate fi integrat în aplicația iPhoto (acum aplicația Photo) de pe Mac.

Astfel, Apple a creat câteva exemple și o platformă simplă pentru editare, cu ajutorul căreia era posibil să creezi calendare și alte asemenea lucruri. Lucruri de care nu mai avem nevoie în era ecranelor OLED, și care cu siguranță ne-ar distruge rapid planeta într-o perioadă scurtă de timp.

Apple are o politică “verde”, iar acest serviciu putea duce la o risipă semnificativă de resurse. Oricum, până în anul de grație 2018, am ajuns într-un punct în care folosim cu toții iCloud, iar în loc să ne creăm propriile albume foto, preferăm să ne uităm la fotografiile noastre de familie pe Apple TV.

Acest serviciu era destinat unei anumite nișe, astfel că includerea sa printre serviciile generale oferite de una dintre cele mai mari companii ale lumii părea o exagerată. Vestea cea bună este faptul că nu trebuie să abandonăm complet acest serviciu, din moment ce Apple va continua să onoreze comenzile primite până la data de 30 septembrie. Mai mult, folosind un API, putem descărca o aplicație terță care include care include o extensie Photo Projects. API-ul a fost introdus în High-Sierra, și permite integrarea unor funcții necesare imprimăriiîn interiorul aplicației Apple Photos. Procesarea plăților și imprimarea este astfel externalizată unor terți.

Iată cum poți găsi Photo Print Products:

  1. Alege una sau mai multe fotografii
  2. Click pe File > Create > Prints
  3. Selectează un format pentru imprimare
  4. Alege dimensiunea și gata.

În viitor, alte servicii vor lua locul acestuia.

Sursa: 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.