imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Service autorizat

Service: Cine va putea repara dispozitive iMac Pro și MacBook Pro 2018


De acum înainte, service-urile third party, meșterii din garaje sau alte entități neautorizate nu vor mai avea voie să efectueze reparații care afectează cipul T2. Și este normal ca lucrurile să fie așa…

Conform unui document ajuns în posesia Motherboard, Apple va bloca cu ajutorul unei soluții software tentativele neoficiale de reparare a dispozitiveloriMac Pro și a MacBook Pro 2018. Astfel, doar compania Apple sau furnizorii autorizați de servicii ca iSTYLE vor avea permisiunea să realizeze astfel de reparații.

service

Motivul din spatele acestei inițiative este legat de cipul T2. Acesta gestionează, printre altele, și multe funcții de securitate cu o importanță cheie. Tocmai de accea, cei de la Apple au ales să fie extrem de precauți în privința reparațiilor. Cum deocamdată doar două dispozitive folosesc acest cip, noua regulă le privește exclusiv pe acestea. Totuși, în viitor, lupta va fi extinsă.

Doar service-urile autorizate vor dispune de noul software

De acum înainte, anumite reparații la nivel de hardware nu vor fi considerate finalizate până când suita software AST 2 System Configuration nu va rula pe respectivele dispozitive. Ignorarea acestui pas va duce la o reparație incompletă, iar sistemul va deveni inoperabil. Doar service-urile autorizate vor avea acces la acest software. Astfel, ceilalți amatori de reparații vor fi nevoiți să se conformeze noii reguli.

Când vine vorba despre MacBook Pro, este vorba despre mai multe reparații. Este vorba despre cele care privesc tehnologia Touch ID, placa de bază sau schimbarea carcasei. În cazul iMac Pro, folosirea software-ului indicat mai sus este necesară în cazul înlocuirii plăcii de bază sau a suportului pentru flash storage.

Mai multe voci au afirmat că Apple dorește doar să obțină un profit mai mare din reparații. Cu toate acestea, o altă interpretare posibilă este cea conform căreia compania dorește să aibă control asupra reparațiilor anumitor componente cheie și să protejeze cipurile T2 responsabile pentru securitate.

 Sursa: 9to5Mac

ipad6
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.