imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Segmentul de servicii Apple este în creștere, cu 3 milioane de utilizatori noi


Din ce în ce mai mulți oameni încep să utilizeze serviciile Apple. Trei milioane de utilizatori noi au fost înregistrați în Statele Unite în perioada decembrie-martie, potrivit companiei Verto Analytics. Mai mult de jumătate dintre utilizatorii din SUA folosesc unul dintre serviciile Apple.

Creșterea constantă a serviciilor de la lansarea Apple Music continuă până în prezent. Compania din Cupertino câștigă foarte bine din acest segment. Numerele arată că oamenilor le plac serviciile Apple: conform analiștilor de la Verto Analytics, compania a reușit să atragă trei milioane de utilizatori noi în ultimele trei luni, inclusiv pe serviciile web, în aplicații și cloud. Chiar dacă unele dintre acestea, precum Apple Music, sunt disponibile și pentru alte sisteme de operare, cele mai multe dintre ele funcționează doar în ecosistemul Apple.

Chiar dacă Apple avea doar 114.8 milioane de utilizatori ai serviciilor sale în Statele Unite în decembrie 2016, acest număr a crescut la 117.1 milioane până în martie 2017. Creșterea rapidă a Apple Music poate să fi avut un rol imens în acest sens: a depășit 20 de milioane de utilizatori la un an și jumătate după lansare, iar numărul a fost aproape de 70 de milioane în decembrie 2016. O creștere de milioane de utilizatori în fiecare lună nu este deloc surprinzătoare în acest context și alte servicii pot influența acest lucru. Serviciul iCloud, de exemplu, care oferă o cantitate adecvată de spațiu de stocare pentru un preț foarte mic.

Ceea ce este și mai important este că App Store a înregistrat o creștere enormă în ultimul an. Apple vorbește despre numere incredibile. S-a înregistrat o creștere de 40% în ce privește totalitatea regiunilor și o creștere uimitoare de 90% în regiunile evidențiate, care sunt SUA, Regatul Unit, China și Japonia. Potrivit raportului oficial Q2 al Apple, asta a adus venituri de 7 miliarde de dolari din servicii, reprezintând o creștere de 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe lângă numărul de aplicații, numărul de utilizatori a crescut, de asemenea, conform raportului curent. Aceste segmente pur și simplu continuă să crească.

Serviciile Apple au crescut de asemenea. În martie, App Store a avut 88.1 milioane de utilizatori – o creștere de trei milioane față de cele 85.3 milioane de utilizatori din decembrie. Utilizatorii au petrecut în medie 27.8 minute în App Store în luna martie. Succesul continuu al dispozitivelor iOS menține App Store în topuri și întrucât aplicațiile domină timpul petrecut pe smartphone-uri, acest magazin – și controlul asupra acestuia – rămân puncte forte pentru Apple în ecosistemul digital de astăzi.

Datele Verto Analytics arată că utilizatorii au petrecut în medie 7 ore și 51 de minute folosind serviciile Apple în luna martie. Compania a reușit să ajungă la 54.4% din toți utilizatorii de Internet americani, ceea ce înseamnă în prezent 117.8 milioane de utilizatori. Utilizarea serviciilor și aplicațiilor este de asemenea inclusă, iar acest procent este de 28.9% atunci când se iau în considerare doar telefoanele, însumând 61.4 milioane de utilizatori. În ansamblu, compania a reușit să ajungă la 51.9% dintre utilizatorii de Internet într-un fel sau altul. Aproximativ jumătate dintre acești utilizatori accesează zilnic serviciile Apple, lucru ce poate fi explicat prin aplicațiile integrate ale iOS. Creșterea App Store este constantă: cei 88.1 milioane de utilizatori americani menționați mai sus petrec în medie 27.8 minute folosind magazinul.

sursa: Apple World Today

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.