imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Se pare că Apple lucrează la câteva tastaturi interesante


Au fost înregistrate 3 patente pentru 3 noi tastaturi pentru MacBook-uri.

În timp ce competitorii oferă deja laptopuri echipate cu touchscreen, Apple a susținut deja de numeroase ori că o astfel de abordare s-ar putea să nu fie cea corectă. Cu toate acestea, cei de la Apple au decis să adauge un element tactil MacBook-ului, astfel că în 2016 au introdus un Touch Bar-ul care a fost întâmpinat cu reacții contradictorii de către fani.

În această privință, noi credem că deși bara de comandă OLED nu a salvat omenirea, este totuși o caracteristică destul de utilă. Este posibil ca pentru Apple, Touch Bar-ul să nu reprezinte un succesor real al tastaturilor actuale.

Recent, au fost înregistrate 3 noi patente și în fiecare există o altă abordare pentru întrebarea: cum poți tasta la fel de rapid ca pe o tastatură normală, dar să ai la dispoziție mai multe funcții. Unul dintre concepte ne propune să uităm de forma clasică a unei tastaturi, în timp ce un altul ne propune să mărim formatul actual.

Toate versiunile vin cu soluții diferite, însă Apple nu a dorit să exploreze variante cu touchscreen. Suprafața ar putea fi din plastic transparent sau sticlă, cu senzori touch încastrați.

O porțiune pentru diplay care va conține un display; o porțiune de bază la care va fi atașat un pivot care susține display-ul și care va conține o casetă din sticlă definită astfel: o suprafață exterioară; și un loc pentru legarea tastaturii conectând suprafețele din interior și exterior; și o tastatură poziționată în spațiul pentru tastatură și care va cuprinde: un substrat; taste configurate să se miște relativ la substrat; un strat exterior suprapus care va defini interfața cu utilizatorul.

O porțiune de bază cuplată la porțiunea de display care va cuprinde: o tastatură cuprinzând taste și cu un material flexibil care va acoperi spațiul dintre tastele adiacente; și o carcasă din sticlă care se extinde în jurul periferiei tastaturii și care cuprinde: o zonă de input sensibilă la atingere, adiacentă cu prima parte a tastaturii; o a doua zonă sensibilă la atingere adiacentă celei de-a doua zone a tastaturii; un sistem touch-sensitive configurat să determine locația imputului haptic aplicat primei și celei de-a doua zone de input.

Toate variațiile menționează faptul că tastura va trebui să fie rezistentă la praf. Apple a învățat din modelele de până acum, mai ales că prima versiune a tastaturii Butterfly a avut tendința de a strânge praf, fapt ce ducea până la urmă la taste lipicioase. Apple a rezolvat problema, iar toate tastaturile afectate au fost reparate.

Trebuie să adăugăm că patentele sunt deocamdată doar în stadiul de idee și nu există nicio confirmare că vreunul dintre acestea va fi aplicat și incorporat într-un dispozitiv. Însă un lucru este sigur, odată cu introducerea Touch Bar-ului, tastaturile au intrat într-o nouă etapă. În continuare această tehnologie va evolua în funcție de preferințele utilizatorilor.

Sursa: iDownloadblog

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.