imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Se lucrează la un iOS extrem de stabil


Conform lui Axios, Craig Federighi, responsabilul pentru partea de software, a luat o decizie importantă: Apple va opta în acest an pentru crearea unor sisteme stabile, de încredere, chiar dacă acest lucru înseamnă că introducerea unor noi funcții va trebui amânată până în 2019.

Trebuie să recunoaștem că în ultimele luni, pentru produsele Apple au existat unele probleme la nivel de software. Nu suntem obișnuiți cu asta. Astfel, utilizatorii au sesizat rapid că ceva nu este în regulă. Am investigat în alte articole de unde ar fi putut să apară erorile. Însă identificarea motivelor nu a fost decât primul pas pentru Apple, acum urmează să vedem măsurile concrete pentru remedierea problemelor.

Dacă informațiile dezvăluite de Axios și de Mark Gurman de la Bloomberg sunt corecte, Apple se va ocupa exact de acest lucru în 2018. Cei doi susțin că vicepreședintele departamentului de Software Engineering, mereu veselul Craig Federighi, le-a prezentat angajaților la începutul lunii planurile pentru tot anul. Iar planurile cuprindeau multe direcții noi.

Cei de la Apple cred că seria de evenimente nefericite trebuie să se încheie. Pentru a reuși acest lucru, sunt dispuși să amâne anumite update-uri plănuite pentru anul acesta. Chiar dacă ne place inovația, pare o decizie înțeleaptă.

Astfel, resursele vor fi folosite pentru a dezvolta un iOS și un macOS extrem de stabile.

Acestea sunt vești bune pentru fanii Apple care preferă stabilitatea în locul funcțiilor noi, pentru că se pare că dezvoltatorii se vor putea în sfârșit concentra pe acest aspect. Printre noile funcții și îmbunătățirile amânate pentru anul viitor se numără: un Home Screen și o funcție Car Play îmbunătățite, dezvoltarea unor aplicații – cum ar fi aplicația Mail – și a unor noi soluții pentru cameră. Nu avem însă de ce să fim prea dezamăgiți, iOS 12 ar putea aduce câteva funcții noi.

Cei care au citit deja seria noastră despre istoria dezvoltării iOS știu probabil că aceasta nu este prima schimbare de direcție din viața sistemului. Ultima astfel de schimbare a avut loc odată cu lansarea iOS 9. Noi apreciem și susținem aceste ambiții pentru că suntem conștienți că este nevoie de o bază solidă pentru ca apoi să putem avea și funcții noi stabile.

Dacă prioritățile se schimbă în cazul iOS, cu siguranță se vor schimba și pentru macOS. Și să nu uităm că probabil watch OS și tvOS vor urma aceeași direcție.

Sursa: MacRumors 1, 2

Create your own user feedback survey

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.