imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Scapă de fișierele duplicate inutil de pe Mac


Indiferent cât de mare este SSD-ul laptopului tău, un lucru este sigur: niciodată nu ai suficient spațiu pe calculator. Uite un sfat care te-ar putea ajuta să scapi de fișierele duplicate!

Indiferent dacă îți folosești Mac-ul în timpul liber sau la birou, fișierele în dublu exemplar îți pot ocupa la fel de bine spațiul din calculator. Și dacă le creezi intenționat, și dacă este un accident, capacitatea de stocare este limitată.

Deși optimizarea memoriei în cazul sistemului de operare macOS este excelenta, uneori trebuie să te ocupi personal de o curățare în profunzime.

În acest caz, ai putea încerca să scapi de fișiere de unul singur sau poți alege o soluție automată, mult mai simplă. Duplicate File Finder Remover te-ar putea ajuta – atât în versiunea gratuită, cât și în cea pro.

Din fericire, versiunea gratuită care este disponibilă în Mac App Store poate face mai mult decât să-ți identifice fișierele dublate. Poți alege din mai multe opțiuni, cum ar fi dimensiunea minimă a acestora, previzualizare, listarea fișierelor similare și înregistrarea conținutului șters.

Dacă nu este suficient, versiunea Pro poate de asemenea să identifice fișiere ascunse, să le elimine pe cele duplicate sau să le combine conținuturile. Astfel, are o funcție de recuperare foarte importanta. Aceasta devine necesară atunci când ștergi ceva din greșeală.

Elimină fișierele duplicate:

  • Intră pe Mac App Store sau în aplicația App Store de pe calculatorul tău și caută aplicația Duplicate File Finder Remover
  • După instalare, apasă pe Open, iar aplicația va fi lansată imediat
  • Pe pagina de bun venit poți alege butonul mare și verde “+” pentru a adăuga foldere de scanat. De asemenea, poți alege butonul numit “Scan Home Folder” din josul ferestrei pentru a scana întreg conținutul calculatorului.
  • Confirmă, pentru a permite aplicației să înceapă procedura
  • În timp ce o fereastră pop-up îți va prezenta diferite opțiuni, diagnoza va începe să ruleze imediat în spatele ei
  • După câțiva pași prezentați de un tutorial, vei vedea lista cu fișierele duplicate. Aici, vei avea posibilitatea de a trece prin fiecare, unul câte unul.

Dacă întâmpini orice fel de problemă în timpul scanării fișierelor, intră în meniul Help. Acesta se află în zona superioară a meniului principal. Apoi alege Help Desk, iar acolo vei găsi răspunsuri la toate întrebările.

ghidul fișierelor duplicate

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.