imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Samsung pregătește un rival pentru HomePod


Încet, dar sigur, toate marile companii au intrat, sau încearcă să intre pe piața pe care Amazon a deschis-o în 2014 cu Echo. De data aceasta, este vorba despre Samsung care se pare că a lucrat la propria soluție de difuzoar inteligent deja de un an. Proiectul rulează sub numele de cod Vega.

Până la WWDC-ul acestui an chiar și Ming-Chi Kuo, care de obicei este foarte entuziast, a fost ezitant cu privire la sosirea HomePod-ului, care inițial era numit Speaker Siri. El spunea la începutul lunii iunie că probabilitatea ca Apple să intre pe piața difuzoarelor inteligente este de aproximativ 50%. După cum știm acum, au făcut-o, dar incertitudinea lui Kuo este complet de înțeles: produsul nu va ajunge la utilizatori pentru o lungă perioadă de timp și, probabil, deocamdată nici au mai fabricat prea multe unități în afară de câteva prototipuri pe care le-am văzut deja. Bineînțeles că Kuo nu a avut prea multe informații despre asta.

Dacă trebuie oricum să așteptăm atât de mult pentru a putea cumpăra produsul, atunci de ce l-au introdus acum? De ce nu au așteptat până la introducerea iPhone-ului pe 7 septembrie pentru a-l anunța? Răspunsul la acest lucru este destul de simplu: pentru că au venit destul de târziu cu el pe piață și au considerat că ar fi o idee bună să le spună utilizatorilor că există un produs nou pe care îl vor putea achiziționa în loc de Amazon Echo.

Piața începe să devină chiar aglomerată. Produsul care se vinde cel mai bine, Amazon Echo (care are deja un succesor în fratele său mai mic); Google și Microsoft au intrat și ei pe piață, mai mult, Microsoft a creat posibilitatea ca și alți producători de difuzoare să integreze tehnologia.

Cine crezi că lipsește de la această petrecere? Da, Samsung, dar există zvonuri despre faptul că nu va trebui să mai așteptăm mult. Surse anonime au declarat pentru Wall Street Journal că proiectul cu numele de cod Vega se desfășoară de cel puțin un an în departamentul de dezvoltare și cercetare al companiei coreene. Se pare că nici măcar compania nu este sigură de specificațiile exacte, dar ceea ce este sigur este că asistentul personal de la Samsung, Bixby, ne va vorbi în curând.

Ne îndoim că Bixby va fi principalul motiv pentru vânzarea acestui produs, indiferent cât de bun s-ar putea dovedi a fi hardware-ul. S-ar putea, să nu fie o problemă dacă Asia va fi piața principală căreia i se va adresa. Asistentul încă nu stăpânește engleza atât de bine și, deși, Samsung a promis că îi va îmbunătăți această abilitate în primăvară, se pare că acest lucru nu se va întâmpla până la sfârșitul lunii iulie. Știind că Samsung a cumpărat recent echipa care a creat Siri și noul lor proiect de AI, numit Viv, Bixby ne-ar putea oferi câteva surprize, cum ar fi rezultatul proiectului Vega odată ce acesta va fi finalizat.

Asistentul există deja în Samsung Galaxy S8.

sursa: Macrumors

Puteți citi mai multe despre HomePod în acest articol și puteți citi mai multe despre celelalte anunțuri de la WWDC în acest dosar.

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.