imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Samsung nu mai este singurul furnizor OLED al Apple


Se pare că Apple a contactat un alt furnizor de ecrane OLED, întrucât până acum compania depindea de un singur furnizor, Samsung.

Deși într-un articol de anul trecut am mai vorbit despre încercarea celor de la Apple de a pune capăt monopolului Smasung, Apple îndreptându-se spre compania coreană LG pentru un anumit număr de ecrane, nu știam atunci că este vorba, de fapt, de 2-4 milioane de display-uri. Nu este vorba despre un număr atât de mare, dar cele două companii vor încerca să îl mărească în timp.

“Găsirea unui al doilea furnizor pentru ecranele OLED este un element crucial pentru Apple, întrucât va permite companiei să-și reducă dependența de Samsung, singurul lor furnizor actual”, a afirmat Jerry Kang, analist senior la HIS Markit, conform celor de la Bloomberg. “În același timp, acest lucru va contribui la accelerarea procesului de adoptare a ecranelor OLED. Mai mulți furnizori înseamnă un volum mai mare, și, implicit, un preț mai scăzut. ”- a adăugat acesta.

Acele modele de iPhone care vor include ecrane OLED fabricate de către LG urmează să ajungă pe piață la finalul lui 2018. Din moment ce Apple intenționează să lanseze o linie de produse ce va cuprinde 2-3 dispozitive, numărul de comenzi este în continuă creștere. Cu toate acestea, Apple a cerut companiei Samsung să scadă prețul ecranelor cu 9%. Astfel, cooperarea cu un al doilea furnizor va ajuta compania din Cupertino să-și urmărească mai eficient interesele.

Sursa: Cult of Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.