imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Samsung ar putea începe fabricarea noilor procesoare iPhone


Au apărut zvonuri pe Twitter despre faptul că cel mai mare rival al Apple, Samsung, ar putea furniza procesoare pentru următoarea serie iPhone. Cu toate acestea, singurul furnizor pentru iPhone 7 ar putea fi încă în joc. Pentru ce parte ar putea fi o afacere mai bună?

Deși nu cunoaștem încă detaliile rezultatelor financiare ale celor de la Samsung pentru trimestrul al doilea, analiștii se așteaptă la un trimestru record pentru compania sud-coreeană mulțumită comenzilor uriașe de ecrane OLED de la Apple. Korea Herald pare să știe că pe lângă display-uri, Samsung ar livra de asemenea și procesoarele proprii din seria A ale Apple, împărțind volumul de lucru cu singurul furnizor de procesoare pentru iPhone 7, TSMC.

Nu ar fi surprinzător faptul că compania rivală va produce cipuri pentru Apple, deoarece producția a fost împărțită și în cazul iPhone 6. Singura întrebare care rămâne este dacă cele două tipuri de cipuri vor avea aceeași calitate sau nu. Zvonul spune că cipurile Intel LTE sunt mai slabe calitativ decât cele Qualcomm, deși nu ar trebui să existe astfel de diferențe sau mai bine spus, nici o diferență.

Potrivit sursei sud-coreene, au existat doi factori care au ajutat Samsung să obțină din nou o felie din plăcinta Apple. Pe de o parte, au cumpărat cea mai recentă tehnologie de fabricație care permite producerea în masă a cipurilor folosind tehnologia 7 nanometri. Pe de altă parte, faptul că există deja un acord între cele două companii și Samsung fabrică și panourile OLED pentru Apple a fost, de asemenea, un argument important.

Apple știe ce face. Compania cu sediul în Cupertino plănuiește să împartă producția între furnizorii săi. Punerea unei presiuni asupra lor ar putea contribui la crearea unei concurențe în privința prețurilor, ceea ar putea conduce la prețuri finale mai convenabile pentru Apple. Nu este dovedit, dar se pare că ceva similar s-a întâmplat atunci când au împărți producția cipurilor LTE între Intel și Qualcomm. Aceștia din urmă sunt atât de supărați pe Apple încât au apelat la instanță pentru a soluționa problemele.

sursa: 9to5mac

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.