imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Safari este în topul celor mai bune browsere


Un sondaj de opinie a dezvăluit un detaliu interesant: Safari este în cursa pentru titlul de cel mai bun browser pentru mobil din SUA. Cu toate acestea, și browserul intern al Facebook a înregistrat o creștere.

Ai putea crede că un utilizator rămâne fidel browserului folosit pe desktop și pe mobil, însă. Chrome este cel mai folosit browser în varianta desktop, și, în ciuda factorului “Nava Mamă”, este mai răspândit decât browserul nativ de la Apple. Totuși, situația este diferită pe mobil.

Trei sondaje diferite au demonstrat că Safari conduce la ora actuală în SUA. Ceea ce este destul de ciudat, date fiind informațiile de mai sus, însă, dacă ne gândim la faptul că în acea parte a planetei jumătate din utilizatori au un iPhone, lucrurile sunt mult mai ușor de înțeles.

Mixpanel a evaluat cota de piață pentru iOS la 65.5% și pe cea a Android 34.5%. Prin comparație, în cazul browserelor Safari conduce cu o cotă de piață de 58.4%, iar Chrome este pe locul 2 cu 33.3%. În ambele cazuri procentul obținut de browsere este mai scăzut decât cel al sistemelor propriu-zise. Acest lucru indică faptul că alte variante, cum ar fi browserul Facebook, sunt adesea preferate.

Conform unui alt sondaj, avantajul Safari se reduce doar la câteva procente, deci nu ar trebui să emitem o părere prea tranșantă despre această situație. Un lucru este sigur, aplicațiile native sunt în continuare mai populare pe mobil decât aplicațiile terțe.

Care este părerea ta?

Sursa: Apple Insider

ipadair3
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.