imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Să nu fiți surprinși dacă se va întâmpla ca, uneori, iPhone-ul să nu se încarce


Apple a implementat o funcție de securitate care împiedică serviciile secrete de informații să acceseze datele pe care utilizatorii le stochează pe iPhone. Cu toate astea, funcția poate îngreuna utilizarea de zi cu zi. În caz că te deranjează, o poți dezactiva. 

Seara trecută, Apple a lansat update-ul iOS 11.4.1 care include în primul rând rezolvarea unei liste de erori. Cu toate astea, update-ul conține și o nouă funcție de securitate care e deja prezentă în versiunea beta a iOS12, dar care acum e disponibilă și pe sistemul curent.

Am mai scris despre acest aspect … însă iată, pe scurt, despre ce este vorba: diferite servicii secrete de informații, în special în Statele Unite, au capacitatea de a sparge sistemele de protecție ale iPhone-urilor pentru a obține acces la datele personale stocate pe acestea, utilizând un dispozitiv în valoare de aproximativ 15 000 de dolari, care se numește GrayKey box. Compania Apple nu e deloc încântată de astfel de procedee, și, implementând o măsură destul de simplă, a reușit să facă imposibilă utilizarea acestui tip de dispozitiv.

Ca să lămurim lucrurile, GrayKey box încearcă să spargă codul de securitate prin conectorul USB al iPhone-ului, într-o manieră brutală. De acum înainte, Apple va bloca pur și simplu cu o metodă software traficul de date ce se realizează prin portul USB al dispozitivului, în caz că acesta rămâne blocat mai mult de o oră. Încărcarea printr-un adaptor nu afectează această restricție, pentru că nu necesită transfer de date.

Cu toate astea, vorbind din experiență, putem spune că dacă încerci același lucru pe laptop, iPhone-ul nu va primi energie până nu îl deblochezi. Presupunem că asta se datorează faptului că sistemul identifică computerul ca pe un dispozitiv extern. Din fericire, inginerii de la Apple au fost suficient de generoși, și s-au gândit că e posibil ca utilizatorii să nu fie chiar atât de încântați de faptul că telefonul nu se va mai încărca deloc, așa că iPhone-ul va indica printr-o vibrație și o căsuță de dialog că trebuie să fie deblocat. Simplu spus, nu vei fi luat prin surprindere.

În cazul în care ai impresia că aceste măsuri de securitate sunt inutile, poți accesa Settings > Touch ID (sau Face ID) & Passcode, iar de aici trebuie să activezi întrerupătorul din dreptul opțiunii „USB Accessories”.

Sursa: 9to5Mac

(De fapt, se pare că experții în securitate au găsit deja vulnerabilitatea acestei funcții, prin care pot păcăli ușor această restricție, așa că Apple va trebui să inventeze în scurt timp o nouă formulă, ceva mai complicată.)

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.