imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

S-a descoperit o nouă defecțiune la iMessage, dar soluția este pe drum


Uneori apar acele mesaje dificile ce pot bloca dispozitivele pe care sosesc. De data aceasta, vulnerabilitatea ce a primit numele de chainOS afectează doar aplicația iMessage… pentru o vreme. Soluția se află pe drum.

Specialiștii Internetului au găsit o metodă de a le juca feste prietenilor pe iMessage. Nu este prima oară. Ultima dată au reușit să facă asta cu un fișier de contacte lung de aproape 900 de pagini, însă au existat de asemenea și mesaje de restartare sau videoclipuri ce blocau dispozitivul. Acestea sunt chestiuni pe care Apple nu le poate elimina. Tot ce pot face e să rezolve problema cât mai repede cu putință.

De data aceasta, atacul a apărut într-un mesaj de pe Twitter și conținea un link către o pagină GitHub care era cumva capabilă să blocheze complet aplicația iMessage – iar după ceva timp întregul telefon. Hack-ul funcționează astfel încât blochează și dispozitivul emitentului, însă nu pentru la fel de mult timp cât îl blochează pe cel al destinatarului. Nu-i nimic serios; se poate rezolva cu închiderea aplicației iMessage și ștergerea conversației.

Din fericire, compania a reacționat foarte rapid și a promis să includă soluția în update-ul de săptămâna viitoare a iOS. Asta înseamnă probabil iOS 11.2.5, pentru că cea de-a șasea versiune beta include deja soluția la această problemă. De vreme ce acest mesaj ar putea bloca dispozitivele pe care rulează aplicația iMessage, ne așteptăm să apară update-uri și pentru macOS High Sierra 10.13.3, watchOS 4.2.2 și tvOS 11.2.5.

Până atunci, GitHub a șters pagina pentru a preveni răspândirea link-ului și pentru a micșora șansele ca pagina originală să poată fi găsită. Dacă vreunul dintre prieteni încearcă să vă joace vreo festă, acum știți ce aveți de făcut. Până la update-ul salvator, fiți atenți la numere și mesaje necunoscute.

Sursa: Macrumors

Chiar dacă găsiți pe undeva linkul respectiv, vă rugăm respectuos să nu îl distribuiți, mai ales nu în secțiunea noastră de comentarii.

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.