imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

S-a deschis un muzeu Apple la Praga


Cui nu-i plac călătoriile? Praga este oricum un oraș frumos, pe care vă recomand să-l vizitați, dar dacă sunteți și fan Apple veți avea un motiv în plus. De curând s-a deschis un muzeu care expune cea mai mare colecție privată de produse Apple. Sunt expuse produse Apple dar și ale celorlalte companii unde a mai fost implicat Steve Jobs, Pixar și NeXT, dintre anii 1976 și 2012.

Muzeul se află într-o clădire istorică iar ferestrele sunt decorate cu citate din Steve Jobs dar și un citat cu origini necunoscute.

Trei mere au schimbat lumea. Primul a tentat-o pe Eva, al doilea l-a inspirat pe Newton iar cel de-al treilea a fost oferit lumii, pe jumătate mâncat, de Steve Jobs

 

Este expus un Apple Lisa, produs destul de rar având în vedere că doar 100000 au fost produse în total, un Apple II dar și alte Mac-uri sau sisteme NeXT.

Există de asemenea o secțiune dedicată imprimantelor produse de Apple, alta dedicată PowerMac-urilor și iMac-urilor, dar și una dedicată diferitelor modele de iBook, PowerBook și MacBook.

IMG_0042 IMG_0035 IMG_0034

Găsim și accesorii Apple mai puțin cunoscute, cum ar fi camera iSight sau diferite modele de camere foto digitale. Întreaga familie de iPod-uri este expusă, inclusiv ediția specială Beatles, care se vindea în 2008 pentru 795 de dolari. La fel este expusă și întreaga gamă de iPhone și iPad produsele fiind ordonate în funcție de anul lansării lor.

R2dNBtc lx7AIrB IMG_0027

Mai sunt expuse și diferite alte lucruri cum ar fi diferite contracte și hârtii semnate de Steve Jobs dar și anuarul liceului din anul în care a absolvit acesta. Mai multe imagini puteți vedea pe Imgur, asta până reușiți să vizitați personal muzeul.

Cei de la Prague Post spun că sunt instalate 12.000 de metri de cabluri necesari calculatoarelor din muzeu, care au fost montate de studenții Universității Tehnice Cehe. De asemenea aveți și un bistro care are un meniu Raw Vegan, în onoarea dietei preferate a lui Steve Jobs “și un spațiu de joacă pentru copii.

applemuzeum4

Mai multe informații despre programul și locația muzeului, dar și bilete, puteți achiziționa și de pe site-ul muzeului la prețul de 11 euro biletul.

sursa: Prague Post, iMagazin.cz

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.