imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Rezultatele financiare ale companiei pentru Q3 – o mică creștere


Un alt trimestru a trecut (de fapt a trecut cu o lună în urmă, dar este nevoie de timp pentru a procesa toate datele chiar dacă te numești Apple), așa că au sosit rezultatele companiei din al treilea trimestru al exercițiului financiar al acestui an. Nu există surprize, Apple a avut rezultatele pe care pe care trebuia să le aibă.

Rețineți că vorbim despre Q3, nu este o greșeală. Apple este întotdeauna un pas înainte. Primul lor trimestru financiar începe atunci când începe ultimul trimestru calendaristic. Să vedem numerele din acest trimestru prezentate de Tim Cook.

“Cu a creștere a veniturilor de peste 7% față de anul precedent, suntem bucuroși să raportăm al treilea trimestru consecutiv de creștere accelerată și un record trimestrial pentru veniturile generate de servicii”, a declarat Tim Cook, CEO Apple. “Am găzduit o conferință incredibil de reușită (WWDC) în iunie și suntem foarte entuziasmați de progresele care vor apărea în noile versiuni iOS, macOS, watchOS și tvOS în această toamnă.

Venituri și profit

Venitul total a fost de 45,4 miliarde de dolari de la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie, ceea ce înseamnă o creștere de 7% față de același trimestru din 2016. Sursa acestor “dolari puțini” este împărțită între categoriile de produse așa: iPhone 55 %, iPad 11%, Mac 12%, Servicii 16%, Altele 6%. Ceea ce înseamnă că iPhone a adus cei mai mulți bani, ca de obicei. Nu s-au înregistrat schimbări mari în cazul distribuției geografice: America de Nord 45%, Europa 24%, China 18%, Japonia 8%, Alte părți ale Asiei 5%. Profitul a ajuns la 8,7 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creștere totală de 11,5%.

iPhone

Nu au existat creșteri sau căderi majore. În al doilea trimestru al anului 2017, Apple a vândut un total de 41 de milioane de bucăți de iPhone, ceea ce înseamnă o creștere cu 2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceste cifre nu sunt rele deloc, mai ales dacă ținem cont că mulți clienți așteaptă probabil modelul revoluționar care urmează să fie introdus în curând. Tim Cook a menționat, de asemenea, în rapoartele din ultimul trimestru că toate zvonurile apărute nu au un efect atât de benefic asupra cifrelor, ele putând reduce volumul vânzărilor.

iPad

Wow, vraja pare a fi dispărut … Mulțumită noii familii iPad Pro care s-a dovedit a fi uimitoare, vânzările au crescut destul de mult. Apple a vândut în ultimele trei luni un total de 11,4 milioane de tablete, ceea ce înseamnă o creștere cu 15% față de 2016. Cu toate acestea, profitul total obținut de iPad a crescut cu doar 2%.

Mac

Noi Mac-uri au fost anunțate pe ultima ediție WWDC, în principiu fiecare produs beneficiază de o actualizare. Apple a promis, de asemenea, să lanseze noi, iMac-uri Pro foarte puternice și Mac Pro-uri. Dar aceste produse noi nu vor aduce probabil o creștere monumentală nici chiar în ultimul trimestru al anului. 4,3 milioane de Mac-uri au fost vândute în trimestrul III, ceea ce reprezintă o creștere cu 1% față de rezultatele anului trecut.

Servicii

Aceasta este categoria care va lumina fețele tuturor acționarilor. A înregistrat o creștere remarcabilă, la fel ca în fiecare trimestru. Venitul de 7,3 miliarde de dolari a însemnat o creștere de 22% față de aceeași perioadă a anului trecut. Și se așteaptă să continue creșterea și în viitoarele trimestre.

Altele

Aceasta este categoria cea mai universală care conține și Apple Watch. Conform declarațiilor anterioare, aceste cifre arată, ca întotdeauna, o sezonalitate puternică, iar vara a fost cea mai slabă parte a anului. Cu toate acestea, nu înseamnă că Apple nu poate realiza o creștere și la această categorie. În acest trimestru financiar au reușit să obțină venituri de 2,7 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creștere cu adevărat plăcută, de 23% față de trimestrul 3 al anului 2016.

Pentru cei cărora le plac diagramele, vine partea distractivă. Rezultatele pentru Q3 din 2017 sunt frumos ilustrate mai jos pentru a putea vedea ce se întâmplă în ansamblu:
AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.