imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Regulile de bază pentru încărcarea unui iPhone 


Deoarece încărcarea telefonului este o rutină zilnică, se observă imediat dacă încărcarea este mai lentă decât de obicei. Dar care este motivul din spatele încărcării lente?

Ca o consecință a revoluției smartphone-urilor, am dobândit obiceiuri cum ar fi programarea mesajelor text, expertiza în utilizarea filtrelor Instagram și încărcarea zilnică a bateriei. Aceasta din urmă este importantă pentru toată lumea, deoarece, în prezent, încărcarea nu mai este considerată un simplu obicei, ci o rutină. Nici nu ne mai gândim tot timpul la încărcarea bateriei, mulți dintre noi folosim automat cablul în diferite momente ale zilei, chiar dacă nu este necesar.

Această rutină oferă avantajul de a putea verifica dacă încărcarea telefonului este rapidă sau lentă. În principiu, iPhone-urile au nevoie de 2,5-3 ore de încărcare folosind un cablul adecvat, în funcție de model. Viteza de încărcare diferă pe timpul procesului, de vreme ce acumulatorii litiu-ion suportă greu descărcarea completă și încărcarea 100%. Când acumulatorii ating nivelul de încărcare de 80%, procesul comută pe încărcare de menținere.

În consecință, în acest interval consumul de curent este mai lent. Capacitatea încărcătorului clasic Apple este de 5 W cu o intensitate a curentului de 1 A. Dacă credeți că este prea lent, puteți încărca iPhone-ul cu un încărcător de iPad de 12 W cu 2,4 A sau cu un încărcător pentru noul MacBook. Deși service-ul tinde să spună că folosirea acestor încărcătoare este dăunătoare iPhone-urilor, această metodă este confirmată oficial de Apple.

Desigur, dacă tot credeți că încărcarea este prea lentă, nu trebuie să vă grăbiți la magazin să cumpărați un încărcător de iPad, trebuie doar să excludeți alți factori care ar putea să încetinească încărcarea. În mod logic, mai întâi trebuie să examinați încărcătorul, deoarece cu cele contrafăcute încărcarea nu este numai mai lentă, dar acestea pot de asemenea să dăuneze dispozitivului tău.

În cazul în care nu aveți un încărcător original Apple, puteți încărca și dispozitivul prin portul USB al computerului. Utilizarea unui Lightning Dock este cea mai convenabilă soluție în timpul lucrului, mai ales dacă țineți cont de faptul că standardul USB 2.0 învechit va oferi cu siguranță o încărcare mai lentă, în timp ce standardul 3.1 sau alte standarde Thunderbolt 3 oferă o încărcare mai rapidă.

Nu uitați nici de cabluri, deoarece, dacă un cablu Lightning arată deteriorat, ar putea cauza o încărcare mai lentă. În acest sens, și cablurile contrafăcute generează probleme similare. Decolorarea la capătul unui cablu Lightning indică o contaminare. Dacă găsești așa ceva pe cablul tău Lightning, verifică și portul.

Pe măsură ce se apropie vara, vremea fierbinte poate afecta, de asemenea, viteza de încărcare. Temperaturile de 30-40° C încălzesc telefonul. Acumulatorii nu suporta temperaturi extreme, iar temperaturile foarte ridicate le pot chiar distruge. Deoarece încărcarea provoacă căldură, este o idee proastă să încărcați iPhone-ul pe bordul mașinii, într-o husă fantezistă, în timpul verii.

Din fericire, inginerii de la Apple s-au gândit la această situație, așa că dacă conectați cablul în priza brichetei, telefonul indică dacă se încarcă sau nu. În condiții de supraîncălzire, încărcarea se oprește automat. O baterie suprautilizată se va descărca mult mai repede.

În concluzie, dacă vrei să-ți încarci telefonul cel mai rapid și mai sigur, uită de încărcătoarele contrafăcute, ai grijă să cureți cablurile și porturile Lightning și protejează-l de supraîncălzire. Astfel, telefonul tău rămâne într-o stare bună și îl poți vinde cu ușurință mai târziu, dacă dorești.

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.